RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Societatea civilă face plângeri la DNA împotriva lui Pantazi, Nichita, Adomniței și Cârlan

Ion Moțatu, unul dintre reprezentanții societății civilie, a anunțat în dezbaterea publică organizată de Actualitatea TV că va depune plângeri penale la Direcția Națională Anticorupție împotriva politicienilor ce au pus presiune pe aleșii locali în scandalul apei de la Pașcani.

Cei vizați de aceste declarații sunt președintele PSD Pașcani, Dumitru Pantazi, președintele PSD Iași, Gheorghe Nichita, președintele PNL Iași, Cristian Adomniței și prefectul județului Dan Cârlan.

Conform celor declarate de Moțatu, sesizările sunt bazate pe articolul 13 din legea 78/2000 cu privirea la combaterea corupției. În opinia pășcăneanului, amenințările cu excluderea din partid în cazul în care un consilier local ar vota altfel decât își dorește șeful său sunt o faptă penală.

  

De altfel, articolul citat pare să-i dea dreptate acestuia: „Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani”.

Menționăm că, în urmă cu câteva zile atât presa locală cât și cea județeană a relatat despre amenințările președintelui organizației județene a PSD, Gheorghe Nichita, la adresa consilierilor locali care fac parte din această formațiune politică. Conform informațiilor citate, cei care nu vor vota pentru ApaVital vor fi excluși din partid și își vor pierde mandatul de consilier local.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Angajaţii Primăriei ameninţaţi de rudele consilierilor locali că-şi pierd serviciul

Răzvan Grecu

O zi fără apă potabilă în Târgu Frumos

Redacția

Angajații Primăriei Pașcani lucrează sâmbătă, 1 septembrie

Oana Cordoneanu
Încarcă...