NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Slujbă de pomenire la statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt!

Membrii și simpatizanții organizației locale ai Partidului Național Liberal l-au comemorat astăzi pe domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt, la împlinirea a 516 ani de la moarte.

Evenimentul a fost organizat la statuia domnitorului de pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt. Slujba de pomenire a fost oficiată de Pavel Postolachi – protopopul Pașcaniului, Dumitru Cristea – preot parog Biserica Sfântul Gheorghe și Ioan Isac – preot Biserica cu hramul Sfinților “Mihail și Gavril”.

Participanții au respectat regulile de prudență și distanțare transmise de autorități, pentru limitarea infecției cu noul coronavirus.

Din nefericire statuia marelui domnitor este într-o vizibilă stare de degradare. 

 ,,La data de 2 iulie a anului 1504, a încetat din viaţă domnitorul Moldovei, Ştefan cel Mare, unul dintre cei mai mari fii ai neamului românesc. Ștefan cel Mare a intrat în conștiința românilor și a altor popoare ca un strălucit domnitor și unul dintre cei mai mari apărători ai creștinătății”, sursa “Lecția de istorie”.

Advertisements

Related posts

Super atmosferă în a doua seară a Zilelor Municipiului Pașcani. Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Mihai Ciobanu, trupa Compact și Tudor Chirilă au cântat pentru pășcăneni (VIDEO)

Irina Gherasim

100 de copii au participat în tabăra „Verde la Bucurie”

Diana Marcu

Beton căzut pe asfalt în apropiere de oborul din Vatra!

Marius Parteni
Încarcă...