RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sistem de cod de bare la Maternitatea „Cuza Vodă“, pentru mame

La Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi a fost implementat de luna trecută un sistem de cod de bare pentru fiecare pacientă care ajunge în unitatea medicală.

 

  

Conform conducerii medicale, prin această măsură se urmăreşte atât creşterea siguranţei actului medical, cât şi monitorizarea mai atentă a consumurilor de medicamente şi al materialelor sanitare din spital. Prin acest cod, vor putea fi verificate toate investigaţiile şi procedurile făcute, medicamentele administrate, precum şi alte detalii referitoare la pacientă.

„Orice pacientă care intră la noi în spital se identifică cu cod de bare, iar tot ce se descarcă din punctul de vedere al materialelor sanitare, al medica­men­te­lor, se va face astfel. Cre­dem că asta va duce indirect la o economie a consumurilor, fiind o evidenţă foarte clară şi în timp real. Dacă vreau să ştiu pentru o anumită pacientă câte mănuşi s-au folosit, câte pastile s-a administrat, pot să verific tot ce s-a consumat, şi astfel să nu mai existe erori de niciun fel“, a precizat ec. Robert Dân­că, managerul unităţii medicale.

Aceste coduri de bare sunt valabile pe toată durata internă­rii. Introducerea acestui sistem a fost posibilă cu ajutorul programului informatic pe care maternitatea îl deţine.

Reprezentanţii maternităţii aşteaptă în acelaşi timp să vadă şi ce economii vor fi făcute prin intermediul acestei măsuri, aceste rezultate urmând să fie vizibile în câteva luni.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Destinatii balneare de vacanta pentru persoanele cu reumatism si osteoporoza

Redacția

Opt pacienți cu COVID-19 au murit la Iași, în numai două săptămâni! Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași spun că aceștia ar fi putut fi salvați dacă nu sufereau și de alte afecțiuni

Redacția

O nouă tulpină a COVID-19 face victime în România

Redacția
Încarcă...