RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Simpozion dedicat lui Mihai Eminescu, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu

Marele poet Mihai Eminescu, a fost omagiat ieri seară și la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani. Începând cu orele 17.30 în sala Arcadia, elevii Liceului Teoretic Miron Costin cu sprijinul profesorului coordonator Ionuț Hărățu au oprit timpul în loc pentru a vorbi despre „Luceafărul poeziei românești”.

 

„În cadrul manifestărilor dedicate zilei de naștere a poetului național, am organizat în această seară o întâlnire cu elevi de clasele a IX-a și a X-a de la Liceul Miron Costin cu intenția de a aminti despre opera eminesciană. Omagierea lui Eminescu are loc în fiecare an în măsura în care opera sa este citită sau recitită”, ne-a declarat Ionuț Hărățu, profesor la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani.

  

A  existat un moment poetic în care elevii au recitat din opera poetului, un alt moment realizat de organizatori a fost cel în care cei din sală au cântat versuri eminesciene.

Melodiile cântate pe versurile poetului s-au auzit pe durata întregului eveniment. Personalitatea poetului Eminescu a fost evocată, ca în fiecare an.

Anul acesta s-au împlinit 167 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, care, chiar dacă îl trecem cu vederea de-a lungul anului, se face simțit prin poemele cunoscute. Are cel mai lung poem de dragoste, „Luceafărul” și a descris copilăria pe care a petrecut-o la Botoșani și Ipotești în versuri. Nu este român care la școală nu a învățat măcar o poezie de Eminescu sau vreun îndrăgostit care nu a putut alege vreun poem al poetului, pe care să-l recite iubitei.

Printre cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu amintim „Somnoroase păsărele”, „Floare albastră”, „Luceafărul”, „Scrisoarea I” „Scrisoarea II”, „Scrisoarea III”, „Scrisoarea IV”, „Lacul”, „Revedere”, „Pe lângă plopii fără soț”, dar și altele care cu siguranță au rămas în memoria oricărui iubitor de poezie și nu numai. 

{jcomments off}

Related posts

Azi începe pelerinajul la Sf. Parascheva. Medic din Iași: Să nu aibă cineva ideea să vină să se trateze. Spitalele, aici, abia fac față

Redacția

Când sunt Floriile în 2023. Intrarea Domnului în Ierusalim la ortodocşi şi la catolici

Redacția

BALUL BOSTĂNEILOR EDIȚIA A X-A TRADIȚII STRĂMOȘEȘTI (VIDEO)

Ema Roman
Încarcă...