NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sfaturi medicale de care să țineți cont de sărbători (VEZI VIDEO)

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja la felurile de mâncare pe care le vor pune pe masa de Crăciun. Medicii specialiști ne sfătuiesc să mâncăm din toate, dar în cantități moderate. După încheierea postului ce precede Crăciunul, majoritatea dintre noi se vor repezi să recupereze prin mâncăruri bogate în grăsimi, în cantități mari. Maioneza, carnea de porc grasă, sarmalele au o influență nu tocmai pozitivă asupra vezicii biliare.

 

Mesele pline de bunătăți, mancarea bogată în grăsimi, vremea rece, alcoolul, dar și sedentarismul sunt principalele cauze ale dereglajelor organismului, care duc la apariția diverselor afecțiuni. Obiceiurile de consum din preajma sărbătorilor sunt o problemă des invocată de cei care, în preajma Crăciunului sau a Anului Nou, au o alimentație nu tocmai sănătoasă.

Abundența și consumul excesiv la mesele tradiționale, mai ales după o perioadă de post, pot provoca indigestii, colici biliare, colecistite, pancreatite și, nu în ultimul rând, alergii alimentare sau parazitoze. Țineți cont de faptul că obiceiurile alimentare sănătoase trebuie păstrate și iarna printr-un plan de alimentație corect.

{flv}diverse/sfat medic gastro{/flv}

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Scene de groază la Spitalul Municipal. Un pășcănean a încercat să se spânzure în CPU cu șireturile de la pantofi, apoi cu un perfuzor. Alți doi pacienți cu probleme psihice au ajuns aseară la unitatea sanitară, unul dintre ei încătușat de polițiști

Oana Cordoneanu

Facebook va contribui la prevenirea sinuciderilor. Ar putea chiar să alerteze autoritățile

Redacția

Masă festivă de Crăciun pentru pacienți

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site