NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei au condamnat un angajat al OSCE la 13 ani de închisoare pentru trădare

Separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei au condamnat un angajat al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) – cea mai mare organizație regională de securitate din lume – la 13 ani de închisoare pentru trădare, au anunțat luni agențiile de presă rusești, potrivit The Guardian.

„Un grup de judecători l-a găsit vinovat pe Dmitri Pavlovici Șabanov… și l-a condamnat la 13 ani de închisoare”, a relatat agenția de presă RIA Novosti, citând Curtea Supremă a autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LNR).

Șabanov, care a fost reținut în aprilie, este acuzat că a transmis informații confidențiale serviciilor de informații străine, relatează Agenția France-Presse.

Potrivit autorităților separatiste, Shabanov a fost recrutat în 2016 de un fost ofițer al serviciului de securitate ucrainean SBU și de un agent în Ucraina al Agenției Centrale de Informații a SUA.

Advertisements
  

Între august 2021 și aprilie 2022, el a colectat „informații despre mișcările de echipamente militare, precum și despre unități ale Armatei Populare din Lugansk” și „le-a trimis agentului CIA”, au precizat separatiștii.

Advertisements

OSCE a condamnat „fără echivoc” acuzațiile aduse lui Șabanov și Mihail Petrov, a detaliat în aprilie un alt membru al OS

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Negrescu, după discuţia cu comisarul Johansson, despre extinderea Schengen: România poate supune la vot aderarea la Schengen, fără teama de o nouă evaluare

Redacția

Spania: 738 de oameni, uciși de coronavirus în 24 de ore

Redacția

Bancul zilei: Viața la țară și durerile de spate fulgerătoare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site