RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Şeful Poliţiei unui mare oraş anunţă că şoferii Uber vor fi amendaţi. Cum gestionează poliţiştii conflictele dintre taximetrişti şi utilizatorii aplicaţiei

Poliţiştii ieşeni au intervenit, zilele trecute, în mai multe conflicte între taximetrişti şi şoferii Uber. Nu a fost aplicată nicio amendă, însă şeful Poliţiei Iaşi şi şeful Poliţiei Rutiere au precizat că şoferii de Uber care vor fi prinşi efectuând activităţi de transport, în mod repetat, riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

 

Comisarul-şef Costel Gîtlan, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a precizat că agenţii constatatori de la Poliţia Rutieră ar putea să îi amendeze pe şoferii de Uber, în măsura în care aceştia vor efectua transport de persoane fără a respecta legea.

  

Cel puţin şase sesizări la 112 au fost făcute de taximetrişti, zilele trecute, care au reclamat că şoferi Uber efectuează activităţi de transport persoane fără drept. Niciun şofer Uber nu a fost, însă, sancţionat. „Legea prevede ca pentru a fi sancţionabilă, activitatea de transport public neautorizat să se realizeze în mod repetat”, a spus Gîtlan. Şeful Serviciului Rutier, Mihai Şoric a arătat şi el că, pentru a fi sancţionat contravenţional, un şofer Uber ar trebui „prins” în mod repetat efectuând transport persoane.  „Nu a fost sancţionată nicio persoană dintre cele legitimate până acum. În cazul celor care folosesc Uber, pentru a fi luată o măsura contravenţională, trebuie ca activitatea de transport public neutorizat să fie repetată. Dacă vor fi identificaţi şoferi practicând în mod repetat, fără a respecta legea, transport persoane, se vor aplica şi sancţiuni în baza Legii 38/2003”, a spus Mihai Şoric. Amenzile pe care le-ar putea primi şoferii Uber sunt între 1.000 şi 5.000 de lei. 


sursa adevarul.ro

Related posts

Întâlnire cu scântei la Primărie pe subiectul ApaVital:”Dacă mai vreți o revoluție la Pașcani, se mai poate face”

Răzvan Grecu

Un nou pas pentru Autostrada A7, Pașcani – Suceava

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă în străzile Grădiniței, Sportului, Camil Petrescu și aleea Grădiniței din Pașcani

Redacția
Încarcă...