RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Secretarul Jitaru face un autodenunț! Susține: contractul de închiriere încheiat cu Lorimer SRL este nelegal, după ce l-a semnat! AgroComplex tot prin încredințare directă a primit un contract de închiriere!

 Irina Jitaru, secretarul municipiului Pașcani, a fost citată de televiziunea favorită a primarului Dumitru Pantazi  cu o acuză foarte gravă la adresa societății Lorimer SRL ce aparține consilierului local, Marius Pinitlie. Conform sursei citate, aceasta susține că respectivul contract, dintre municipiul Pașcani și societatea sus amintită, cu privire la închirierea suprafeței de teren din fața Gării, a fost încheiat nelegal în anul 2016.

 

  

Cu referire la o posibilă relocare a societății Lorimer SRL, pe o altă suprafață de teren, Irina Jitaru a spus că acest lucru nu ar fi posibil, din cauza faptului că respectivul contract de închiriere ar fi fost încheiat cu încălcarea legii.

„Secretara Primăriei a spus că un astfel de schimb nu ar fi posibil de vreme ce contractul deja existent a fost încheiat prin încredinţare directă, fără licitaţie, adică fără respectarea prevederilor legale. Altfel spus, contractul actual ar fi nul de drept”, este citată Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani, de televiziunea favorită a primarului Dumitru Pantazi.

Declarația secretarului UATM Pașcani este stupefiantă, având în vedere că aceasta a semnat actul respectiv atestându-i legalitatea, în calitatea sa de secretar. Mai mult, tot secretarul Irina Jitaru a semnat de legalitate, în condiții identice, contractul de închiriere încheiat cu AgroComplex Lunca Pașcani S.A. în data de 23 august. Și în acest caz contractul de închiriere a fost încheiat cu încredințare directă, fără a se face o licitație publică, în condițiile în care societatea AgroComplex Lunca Pașcani S.A. ocupa domeniul public în baza tacitei relocațiuni, după ce contractul inițial expirase de câteva luni de zile.

Este vorba despre o suprafață de 6,5 metri pătrați, pe care societatea primarului Dumitru Pantazi are instalat un chioșc care în trecut comercializa produse de panificație. Primul contract dintre AgroComplex Lunca Pașcani S.A. și municipiul Pașcani a fost încheiat în 4 aprilie 2005 și a avut o durată de 3 luni de zile, până pe 30 iunie 2005.

Următorul contract a fost încheiat abia la un an distanță, pe 26 martie 2007 și a avut o valabilitate până la 31 decembrie 2007. Peste 5 luni, pe 9 mai 2008 între municipiul Pașcani și AgroComplex Lunca Pașcani S.A. a fost semnat un alt contract, a cărui termen de expirare a fost la 31 decembrie 2008. În aprilie 2009, la 4 luni distanță de la expirarea contractului, acesta a fost reînnoit până la finalul anului 2009.

Între 1 ianuarie 2010 și 25 aprilie 2012 a urmat o perioadă în care între municipiul Pașcani și AgroComplex Lunca Pașcani S.A. nu au fost relații contractuale, însă chioșcul societății primarului Dumitru Pantazi a ocupat domeniul public. La această ultimă dată a fost semnat un nu contract de închiriere, tot fără licitație publică, pe o perioadă de 5 ani. Acesta a expirat la data de 25 aprilie 2017, iar mai apoi, tot fără licitație publică, a fost semnat un alt contract de închiriere pe data de 23 august 2017.

Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani, a fost contactată telefonic, prin mesaje telefonice și pe rețeaua WhatsApp, însă nu a răspuns solicitărilor pentru a clarifica această situație.

contract de închiriere Agrocomplex 

contract de închiriere Lorimer 

 

Related posts

Sindicaliștii de la PSA au avut dreptate: sunt în pericol de a rămâne fără loc de muncă și fără salarii compensatorii! Primarul Pantazi a propus spre aprobare un document ce dă liber la disponibilizări!

Răzvan Grecu

Alba-neagra cu pășunea din Sodomeni. Primăria a avizat extracția de balast, iar acum a băgat utilajele să o refacă

Marius Parteni

Facturi cu 40% mai mari la căldură pentru luna ianuarie 2015. Iată de ce

Marius Parteni
Încarcă...