NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Se schimbă legea de la 1 iulie! Dacă nu ai minim 10 clase, nu mai poți obține permisul auto

Se schimba codul rutier! Iata ce trebuie sa faca oamenii pentru a obtine permisul de conducere. O noua regula intra in vigoare de la 1 iulie. Ca un cetatean sa poata obtine permisul de conducere, trebuie sa indeplineasca o conditie: sa aiba minimum 10 clase terminate.

 

De asemenea, pentru persoanele in varsta, care conduc, vor avea loc controale medicale mai dese. Persoanele care au abateri vor fi consiliate psihologic, potrivit aceleiasi surse.

Schimbarile acestea vor urma a avea loc pentru urmatorii patru ani. De asemenea, se preconizeaza ca proba practica a examenului de conducere sa fie monitorizata video.

Amenzi mai mari pentru soferii care vorbesc la telefon

Noul Cod Rutier care a intrat in vigoare la inceputul anului 2019 prevede amenzi mult mai mari pentru cei care sunt prinsi vorbind la telefon in timp ce conduc masina.

Astfel, pentru anul in curs, soferii care sunt depistati de oamenii legii ca vorbesc la dispozitivele mobile in timp ce manevreaza autoturismul risca sa ramana fara carnetul de conducere pentru o perioada de o luna de zile.

sursa www.cars.ro

 

loading...
Advertisements

Related posts

Temperaturile scad dramatic, cu 20 de grade, vineri seara

Redacția

Autismul – un altfel de a fi al copilului! Seminar cu specialişti, la Şcoala Specială din Paşcani

Ema Roman

De Moș Nicolae, Rompak face cadouri copiilor din suburbiile Pașcaniului

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site