RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Se prelungeşte obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise din județul Iaşi

Întrunit astăzi, 14 august 2020 în ședință extraordinară, la convocarea dlui. Prefect Marian GRIGORAȘ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat evaluarea făcută de Direcția de Sănătate Publică Iași asupra nivelului răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV2 în județ, precum și a gradului de pregătire a sistemului sanitar ieșean pentru a face față situației actuale.

În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 15 – 31 august 2020, să se prelungească obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași. Masca de protecție va fi purtată astfel încât să acopere nasul și gura.

Se exceptează de la această măsură persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, persoanele care desfășoară activități sportive, persoanele care se deplasează cu mijloace de transport individuale (bicicletă, trotinetă, moped etc.), persoanele care desfășoară activități în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
Respectarea aplicării măsurii adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și de către Direcția de Sănătate Publică Iași.

„În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS-COV-2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară prelungirea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. Este o măsură pe care o luăm pentru că în ultima perioadă numărul persoanelor infectate nu dă semne de scădere.
Facem un apel la cetățenii județului Iași să sprijine autoritățile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieți ale conaționalilor noștri. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să fim atenți la distanțarea fizică dintre persoane. ”
a declarat prefectul Marian Grigoraș.

  

Având în vedere confirmarea unor focare în localitățile Bivolari și Răducăneni din județul Iași, prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a solicitat insituțiilor (IPJ, IJJ, ITM, DSVSA, DSP, CJPC) să intensifice începând de astăzi activitățile de control în aceste zone pentru a verifica respectarea măsurilor de protecție sanitară atât pentru operatorii economici, cât și în rândul populației. La recomandarea prefectului, primarii celor două localități au convocat astăzi Comitetele Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) în vederea luării unor măsuri specifice care să prevină răspândirea virusului în cele două comunități.
De asemenea, instituțiilor amintite care formează echipe de verificare și control li s-a solicitat să țină cont și de posibilele organizări de evenimente privind sărbătoarea religioasă de sâmbătă, 15 august 2020 și să organizeze verificări în mediul rural.

Totodată, prefectul județului Iași a mai solicitat primarilor de pe raza județului Iași să se implice prin convocarea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) pentru încurajarea populației la respectarea măsurilor de distanțare și protecție sanitară și o grijă mărită în perioada acestei sărbători religioase.

bzi

Related posts

Controale în toată țara. Unii farmaciști, suspectați că îi îndeamnă pe bolnavi să cumpere medicamente mai scumpe

Redacția

Care este cel mai greu moment din viața unei ființe umane. Răspunsul surprinzător al specialiștilor

Redacția

Arunci cojile de la usturoi? Nu mai face asta! Poți să le adaugi în rețetele tale preferate

Redacția
Încarcă...