NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Primarul ZERO fonduri europene candidează pentru un nou mandat!

Dumitru Pantazi, actualul primar al municipiului Pașcani, candidează pentru un nou mandat la Primărie. La peste opt an de zile de când deține această funcție, el crede că municpiul se află pe un drum bun și îndeamnă cetățenii să îi acorde din nou încrederea.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dumitru Pantazi crede că mai are nevoie de încă un mandat pentru a finaliza peoictele începute.

Nu este momentul pentru a face experimente politice, cu oameni lipsiţi de experienţă administrativă, care nu au gestionat lucrări din fonduri europene sau care au încercat să blocheze investiţiile pentru a câştiga electoral”, se arată în postare.

În mesajul trimis opiniei publice, actualul primar, ce țintește un nou nou mandat din postura de candidat PSD, vorbește de atragerea de fonduri europene și proiecte implementate, în condițiile în care nu a reușit să acceseze și implementeze nici un proiet european.

  

„Am susținut programul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în suburbiile municipiului și pentru reabilitarea celor din oraș. Am implementat proiecte cu finanţare europeană de peste 23 milioane lei şi semnat contracte de investiţii cu finanţare europeană în valoare de peste 44 milioane lei (aproape 10 milioane euro)„, se arată în postarea edilului local.

Dumitru Pantazi conduce municipiul Pașcani din anul 2012, după aproape o viață de om în funcții publice.

Iată postarea edilului local:

Candidez pentru un nou mandat de primar cu scopul a duce la bun sfârşit proiectele de investiţii aflate în diferite etape de implementare şi lucru. Oricine va conduce Primăria municipiului Paşcani în următorii 4 ani de zile, va avea aceleaşi priorităţi: asigurarea cofinanţărilor asumate, a fluxului financiar şi a tuturor demersurilor administrative necesare realizării investiţiilor, cu respectarea prevederilor legale, realizarea şi depunerea documentaţiilor în termenele stabilite.


Este nevoie de continuitate, maximă seriozitate şi experienţă!

Nu este momentul pentru a face experimente politice, cu oameni lipsiţi de experienţă administrativă, care nu au gestionat lucrări din fonduri europene sau care au încercat să blocheze investiţiile pentru a câştiga electoral. Nu ne putem permite să pierdem timpul, şi chiar finanţările, până când alţii se obişnuiesc şi învaţă ce trebuie să facă!

Pașcaniul a mai trecut printr-o criză majoră din astfel de cauze. După 4 ani de administraţie liberală, în perioada 2008 -2012, municipiul a rămas cu datorii uriaşe şi cheltuieli cercetate de procurori. Eu şi echipa cu care am venit la Primărie am redresat în scurt timp bugetul local, şi de atunci banii dumneavoastră au fost cheltuiţi cu grijă. Am preluat “Planul Integrat de Dezvoltare Urbană”, proiect cu mari probleme, şi am sigurat implementarea lui.
Am susținut programul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în suburbiile municipiului și pentru reabilitarea celor din oraș. Lucrările vor începe imediat, din fonduri europene, peste 25 milioane euro. Alții au pus în pericol aceste investiții, din motive electorale!

Așadar, am experienţa necesară pentru a garanta că proiectele de investiţii, iniţiate de mine, vor fi realizate. Nu sunt promisiuni electorale! Sunt investiţii certe, unele începute deja, altele sunt în diferite etape administrative!

Dragi păşcăneni,

Vă mulţumesc că ne-aţi susţinut în derularea proiectelor importante pentru modernizarea localităţii noastre! Am venit în întâmpinarea așteptărilor dumneavoastră, în măsura banilor din bugetul local și a altor surse de finanțare.

Prioritatea mea a fost modernizarea infrastructurii rutiere. Acum Pașcaniul arată mult mai bine din acest punct de vedere! Am investit în reţele de gaze naturale şi electricitate, am introdus sistemul de internet Wi-Fi gratuit în zonele frecventate de tineri în oraş, am continuat programele de gratuităţi şi facilităţi pentru pensionari şi persoane defavorizate social şi am acordat burse de studii şi merit elevilor cu performanţe şcolare. Am asigurat funcţionarea serviciilor publice şi am gestionat situaţiile de criză apărute în ultimii ani de zile!

Am implementat proiecte cu finanţare europeană de peste 23 milioane lei şi semnat contracte de investiţii cu finanţare europeană în valoare de peste 44 milioane lei (aproape 10 milioane euro).

La aceste fonduri europene s-au adăugat fonduri din bugetul local în valoare de 17 milioane lei (3,5 milioane euro) şi surse guvernamentale în valoare de peste 7 milioane lei (1,4 milioane euro).

Pașcaniul este pe drumul cel bun! Continuăm împreună!
PRIMAR DUMITRU PANTAZI

Advertisements

Related posts

Constantinescu cere Guvernului să aloce bani pentru două investiții importante din comunele Vlădeni și Miroslovești

Redacția

Vasile Axinte: ”Am votat pentru un Parlament mai responsabil“ (VIDEO)

Teona Gherasim

Jale mare la PDL. Greii refuză funcțiile de conducere pentru că depind de lefurile publice. Vezi aici structura de conducere pe Colegiu (AUDIO)

Marius Parteni
Încarcă...