NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școala din Ruginoasa militează pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale și naționale

Astăzi, copiii și profesorii de la Școala Gimnazială din Ruginoasa au desfășurat activități educativ-culturale, de protejare a patrimoniului cultural național.

Activitățile fac parte dintr-un proiect mai amplu, care are ca scop sublinierea importanței pentru grija fața de tradițiile și obiceiurile românilor.

  

Este vorba despre Proiectul Educațional Național Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național, realizat de reprezentanții Școlii din Ruginoasa, împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române și fundația Colegium 21, din București.

„Astăzi am avut bucuria să găzduim Proiectul Educațional Național Cunoaște și Protejează Patrimoniul Cultural Național, care este un proiect în cadrul programului Școala Altfel,  „Să știi mai multe, să fii mai bun”. Cei care sunt parteneri acestui proiect, este fundația Colegium 21 București, Inspectoratul General al Poliției Române, reprezentat de domnul comisar șef Mihai Pitulescu și Școala Gimnazială Ruginoasa. Prin acest proiect noi promovăm și venim în întâmpinarea copiiilor cu anumite activități pe care le-am pregătit minuțios, care se vor desfășura și la Palatul Memorial Alexandru Ioan Cuza. Ne bucurăm că avem prilejul să împărtășim din activitățile noastre „, ne-a declarat Irina Dodu, director al Școlii Gimnaziale, Ruginoasa.

În cadrul acestui proiect, se desfășoară concursuri și simpozioane în care copiii participă cu lucrări proprii care ilustrează tradițiile și obiceiurile din țara noastră. De asemenea, au loc activități prin care se încearcă stimularea motivației de învățare a elevilor, spre  performanță în practica școlară.

De dimineață, la școală au venit reprezentanți din cadrul Poliției ieșene,  parteneri ai proiectului, pe care copiii i-au așteptat cu un program artistic de dans și muzică populară.

Ulterior, toți cei prezenți au mers la Palatul Memorial „Alexandru Ioan Cuza”, unde reprezentanții Poliției ieșene le-au arătat copiilor un video despre importanța patrimoniului cultural, distribuindu-le totodată pliante informative.  

Advertisements

Related posts

Rezultate deosebite obținute de elevii Colegiului C.F. „Unirea” la Concursul de Istorie „A.D. Xenopol”

Redacția

Bacalaureat 2018. Astăzi încep probele de evaluare a competenţelor

Redacția

Caz INCENDIAR, la un mare colegiu iesean. Directorul face dezvaluiri SCANDALOASE in timpul Bacalaureatului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site