RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Science Report: Spațiul cosmic, nu Terra, ar fi locul ideal pentru apariția germenilor vieții

​O echipă franco-germană de astrofizicieni susține că spațiul cosmic, nu Terra, ar prezenta condițiile ideale pentru apariția primilor compuși organici. O descoperire care nu doar că vine ca o confirmare a unei teorii expuse de Svante Arrhenius în 1903, ci aduce implicații majore în cea ce înseamnă existența vieții în univers. Alte titluri din Science report: ● O specie de șerpi posibil mai mare decât Titanoboa a fost descoperită în India ● De ce planeta Venus generează atât de multă atenție în ultima vreme?

spațiul cosmicFoto: dotted zebra / Alamy / Alamy / Profimedia

Spațiul cosmic, nu Terra, ar fi locul ideal pentru apariția germenilor vieții

  

Încă de la apariția primelor ipoteze științifice cu privire la originea vieții, s-a vorbit despre o așa-numită „supă primordială”, una în care compușii organici au luat naștere în urma reacțiilor dintre carbon, hidrogen, vaporii de apă, amoniac și alte elemente, sub influența căldurii, a electricității și a luminii. Ulterior, a apărut și ideea ceva mai complexă a unei origini extraterestre a primilor compuși organici, idee care a rămas cunoscută ca panspermie.

Varianta ei modernă a fost publicată în 1903, de către suedezul Svante Arrhenius, iar de atunci a devenit ipoteza general acceptată care să explice modul în care viața a apărut și a evoluat pe Terra.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Procurorii DIICOT au dispus reținerea unui ieșean pentru 24 de ore. Ce infracțiune a săvârșit acesta

Redacția

Mai multe asociații studențești de la Harvard, în principal legate de lumea arabă, acuză Israelul că este „responsabil pentru violențe”

Redacția

Ce spune Grindeanu despre Ciucă: „Un poznaș în slujba țării”

Redacția
Încarcă...