RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Schengen. Premierul cere dialog deschis la nivelul ministerelor de linie cu celelalte state

Premierul le-a cerut colegilor din Guvern să păstreze un dialog permanent la nivel de specialiști și ministere cu omologii din statele Schengen, obiectivul fiind un vot pozitiv pentru România la următorul Consiliu JAI.

Nicolae Ciucă a cerut intensificarea comunicării pe tema Schengen FOTO Inquam Photos

Nicolae Ciucă a cerut intensificarea comunicării pe tema Schengen FOTO Inquam Photos

Am beneficiat de rezultatele comisiei de verificare, care și-a desfășurat activitatea în 10-12 octombrie, rezultate pozitive și care au permis continuarea procedurilor astfel încât să avem întrunirea consiliului JAI și să avem o analiză cât se poată de pertinentă bazată pe merit, pentru că România a făcut tot ceea ce a fost necesar să îndeplinească cerințele Schengen”, a precizat Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

  

Premierul a reiterat că un că un caz aparte este cel al Olande: „Desigur (…) să rezolvăm și să clarificăm în bilateral cu Olanda aspectele care sunt necesare astfel încât să convingem că într-adevăr avem îndeplinite condiții pentru a fi primiți în Schengen”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

FC Sevilla a câștigat pentru a 7-a oară Europa League, în finala cu AS Roma la Budapesta. Spaniolii au stabilit un record

Redacția

DOCUMENT Achiziţile publice medicale din perioada stării de urgenţă şi de alertă, anchetate de o comisie parlamentară

Redacția

Cum alegem cea mai buna mobila pentru sufragerie

Redacția
Încarcă...