RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Scade costul investiţiilor în drumuri. Unul din primele proiecte stabilite la început de an priveşte reabilitarea DJ 208I Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători

Mai multe studii de fezabilitate pentru drumurile judeţene din Iaşi vor fi aprobate la sfârşitul acestei luni. Pe listă se află două tronsoane importante, despre care s-a discutat intens şi anul trecut. În 2016, pe final de mandat, şefii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi şi-au stabilit priorităţile în materie de infrastructură, iar în top se află drumurile judeţene.

  

Unul din primele proiecte stabilite la început de an priveşte reabilitarea DJ 208I Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători, pe un tronson de 9 km. Valoarea totală a investiţiei este de 13,9 milioane lei, din care, 7,1 milioane lei în primul an şi 6,8 milioane în al doilea an de lucrări. Consilierii judeţeni vor aproba noua valoare a investiţiei ca urmare a scăderii TVA de la 24% la 20%, după ce, iniţial, costurile lucrărilor pentru acest tronson de drum au fost setate la 14,4 milioane lei.

La fel urmează să se întâmple şi cu proiectul de fezabilitate pentru DJ 281C din intersecţia DN 28A (Blăgeşti) – Hărmăneşti – Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţie DN 28B (Cotnari). Iniţial, valoarea lucrărilor pe o porţiune de 25 de kilometri din acest drum a fost de 51,8 milioane lei, însă, în urma reducerii TVA, noii indicatori tehnici aprobaţi după 1 ianuarie 2016 reduc costurile investiţiei la 45,3 milioane lei.   

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Prima medie de 10 la Evaluarea Națională, obținută după contestație, aparține unei eleve de la Colegiul ”Mihail Sadoveanu”

Marius Parteni

Bianca merge la Balcaniadă! Și-a câștigat biletul după un nou titlu național

Marius Parteni

Consiliul Județean va stabili cine închide gropile de gunoi din Pașcani, Hârlău și Târgu Frumos

Răzvan Grecu
Încarcă...