RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Salariile șefilor Primăriei ținute la secret ! Motivul? Nu au caracter public

Secretara Primăriei Pașcani trece în categoria documentelor secrete dispozițiile emise de primarul Dumitru Pantazi, prin care au fost majorate salariile șefilor instituției, implicați în implementarea proiectului european de care va beneficia școala Iordache Cantacuzino.

 

  

 

Consilierul Claudiu Bodoșacă i-a cerut astăzi lui Dumitru Pantazi să explice cum anume și-a acordat acel spor de 15% pentru implementarea proiectului European.”Aș vrea să ne spuneți și nouă ce echipă se ocupă de implementarea acelui proiect și cum au fost acordate sporurile. Știu că este legal, dar consider că ar fi un act de transparență publică dacă ne-ați oferi explicațiile”, a spus consilierul Claudiu Bodoașcă.

 

Dumitru Pantazi a părut că nu are nimic împotrivă să facă publice dispozițiile, însă pe subiect a intervenit secretara Irina Jitaru. Ea a susținut că nu ar fi din categoria informațiilor cu caracter public acele dispoziții.

 “Nu este cu caracter normative și nu este de interes public. Există o echipă alcătuită din funcționari publici, remunerată conform legii, în funcție de orele lucrate efectiv pe acest proiect”, a explicat secretara Irina Jitaru. Asta în condițiile în care banii sunt încasați din bugetul public, ei fiind considerați neeligibili. Edilul local și-a majorat cu 25% salariul, dar ulterior a revenit asupra dispoziției, întrucât și-a acordat greșit creșterea.

 

După ce NewsPascani.com a solicitat dispozițiile de primar emise pe acest proiect pentru a le compara cu Hotărârea de Guvern ce prevede acest drept, primarul a dispus anularea majorărilor cu 25% și s-a conformat literii legii, emițând noi dispoziții de majorarea a indemnizației doar cu 15%.

Reamintim că primarul Dumitru Pantazi a refuzat să transmită, la solicitarea NewsPascani.com, dispozițiile de primar în care și-a majorat salariul pe motiv că acestea au un caracter individual și nu sunt destinate publicului larg, adică contribuabililor.

 

 

     

Related posts

Atenție, șoferi! Se efectuează lucrări de toaletare arbori la Drăgușeni, pe DN 2, județul Suceava.

Redacția

Vești bune! Primarul Dumitru Pantazi propune scăderea semnificativă a preţului la căldură

Ema Roman

Comuna Stolniceni-Prăjescu investeşte aproape un milion de euro în refacerea drumurilor din localitate

Redacția
Încarcă...