RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieEconomie și afaceri

Piedici pentru Autostrada A8, sectorul Tg Neamț. Iași – Studiul de fezabilitate a fost respins de CNAIR: „E incomplet și prezintă numeroase erori/lipsuri”

Pe site-ul CNADR a fost publicată situația actuală a A8 (Autostrada Unirii) de la Târgu Mureș la Ungheni. Dacă numeroase contracte sunt în derulare, pe porțiunea Tg. Neamț-Iași-Ungheni situația este cea mai rea: a fost respins studiul de fazabilitate pe motiv de erori și lipsuri. Asta înseamnă că lucrările vor întârzia și mai mult, iar penalitățile curg deja.

Mai jos, vă prezentăm partea din comunicatul CNADR referitor la sectorul A8 din judeșul Iași:

Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni 

În data de 12.12.2023 a fost transmis memoriul de prezentare spre a fi depus la Agenția pentru Protecția Mediului Iași. În cadrul documentației au fost identificate erori, ce au fost remediate, iar completările necesare au fost depuse de către CNAIR.

  

De asemenea, prestatorul a depus documentația necesară obținerii avizului de gospodărire a apelor, fiind emise observații în data de 16.02.2024. Prestatorul a transmis în data de 05.03.2024 completările solicitate, în prezent așteptându-se un punct de vedere din partea ABA Bârlad și ABA Siret.

Studiul de Fezabilitate, a fost predat în data de 15.02.2024 de către prestatorul CONSITRANS S.A.

În urma analizei s-a constatat faptul ca Studiul de Fezabilitate este incomplet și prezintă numeroase erori/lipsuri, fiind respins de către CNAIR în data de 05.03.2024.

Termenul de predare a Studiului de Fezabilitate, 15.02.2024, nu a fost astfel respectat și nu a fost decalat, drept urmare la acest moment se înregistrează penalități de întârziere.

În prezent, se află în curs de desfășurare etapa de identificare a proprietarilor, fiind întâmpinate probleme din cauza lipsei de informații în zonele UAT Costești, Lețcani, Rediu, Popricani și Golăești.

Prestatorul, CONSITRANS, și-a asumat în cadrul ședințelor de progres organizate de către CNAIR că va transmite documentele lipsă din cadrul Studiului de Fezabilitate, până la sfârșitul săptămânii.

Situația privind evoluția tuturor proiectelor este actualizată lunar și postată pe site-ul CNAIR, la rubrica “situația proiectelor”.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/autostrada-a8-sectorul-tg-neamt-iasi-studiul-de-fezabilitate-a-fost-respins-de-cnair-a-e-incomplet-si-prezinta-numeroase-erori-lipsuria–377522.html

Related posts

Curățenia de primăvară este în plină desfășurare la Pașcani!

Iulia Huțanu

Atenţie păşcăneni! Din această lună trebuie să depuneţi declaraţiile pentru taxa de salubritate

Ema Roman

Cei care vor să vândă voucherele “Rabla pentru electrocasnice” vor fi sancționați

Redacția
Încarcă...