RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Salarii nesimțite la ApaVital: Vezi sumele amețitoare pe care le câștigă Toma și Doruș!

Sefii firmelor si regiilor aflate in subordinea autoritatilor locale sunt platiti regeste. Daca unii directori se apropie de salarii de aproape zece mii lei lunar, altii castiga si de trei ori mai mult. Salariile sefilor de institutii au fost marite de la an la an, iar pe langa asta, cei mai multi incaseaza si bonusuri de performanta.

Toti directorii institutiilor si firmelor din subordinea municipalitatii iesene sunt remunerati cu salarii consistente, majoritatea de peste 7.000 lei lunar. Exista insa diferente foarte mari intre salariile luate de directorii unor firme subordonate municipalitatii, fata de sefii altor societati subordonate tot Primariei Iasi. Diferentele sunt uriase, tinand cont de faptul ca unii sefi de institutii castiga peste 300.000 lei anual, in vreme ce majoritatea incaseaza cu mult sub 100.000 lei anual.

  

De departe, cele mai mari salarii sunt in cazul operatoruluI de apa si canalizare. Ion Toma, directorul general al ApaVital SA, a incasat pe parcursul anului 2015 un venit de 346.175 lei. Totodata, sotia sa, angajata la Atelierul de proiectare al companiei, a incasat salarii in valoare de 85.130 lei pe parcursul anului precedent. 

Un salariu aproape la fel de mare a primit si directorul tehnic al ApaVital SA, firma care deruleaza proiecte europene in valoare de sute de milioane de euro. Mihail Dorus a fost remunerat cu 307.688 lei in 2015. Veniturile familiei Dorus sunt insa umflate de castigurile facute pe urma spatiilor comerciale inchiriate, cei doi soti, Mihail si Sorana Dorus, castigand pe parcursul anului trecut o suma de circa 70 mii lei in urma inchirierii a doua spatii in municipiul Iasi. 

Nici directoarea economica a ApaVital nu este straina de veniturile de sute de mii de euro care se castiga aici. Mariana Chirila, directorul economic al operatorului, a incasat 306.895 lei pe parcursul anului trecut, sub forma de salarii. 

Majoritatea directorilor castiga mai mult anul acesta

Maricel Gherca a incasat pe parcursul anului trecut, din functia de Administrator Special al RATP Iasi de aceasta data, si nu din cea de director general al regiei, suma de 78.228 lei. Sotia sa, Carmen Gherca, care este angajata tot in cadrul regiei, a incasat 34.388 lei, din functia de sef Birou Informatic. Un salariu ceva mai mic decat directorul general castiga directorul tehnic al RATP. 

Cristian Stoica a ridicat pe parcursul anului trecut o suma de 62.969 lei ca director tehnic si de investitii in cadrul regiei aflate in insolventa. In cadrul SC Servicii Publice Iasi SA, salariile sunt asemanatoare. Ca director general al SPI, Laurentiu Ivan a incasat pe parcursul anului 2015 suma de 80.184 lei, in vreme ce fosta sefa de aici,Luminita Salceanu, care ocupa acum functia de director adjunct, a primit remuneratii in suma totala de 69.354 lei.

Venituri mai mici au avut sefii Citadin SA, firma de intretinere a drumurilor, care s-a confruntat cu grave probleme financiare in anii precedenti. Marius Ionescu, directorul general al Citadin SA, a primit remuneratii in valoare totala de 74.833 lei pe parcursul anului trecut, iar directorul tehnic al firmei subordonate Primariei Iasi, Kristian Barzu, a primit salarii in valoare de 68.579 lei.
La Termo-Service SA, firma municipalitatii care se ocupa de administrarea a circa o treime din locuintele din Iasi, directorul general al companiei, Ciprian Chirita, a fost remunerat cu 83.999 lei.

Ceva mai mari sunt salariile din cadrul firmei de salubritate si de gestionare a cainilor fara stapan. Ion Apostol a incasat suma de 109.124 lei din postura de director general al Salubris SA.

Fata de veniturile avute in urma cu doi ani, majoritatea sefilor de companii si directori de regii subordonate autoritatilor locale au primit lefuri majorate cu aproape o treime. Multi dintre acestia castiga, pe langa salariul de baza, si bonusuri de performanta, care de multe ori pot ajunge chiar la nivelul salariului incasat anual. 

Sursa: bzi.ro

Related posts

Primarul Pintilie a participat la videoconferința “Manager de Proiect Fonduri Europene”, organizată de Institutul pentru Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Chișinău

Răzvan Grecu

Mașinile ar putea fi înmatriculate online. Ce decizie a luat Guvernul

Redacția

Asfalt, șanțuri și podețe pe porțiunea cu piatră de pe strada Gâștești

Marius Parteni
Încarcă...