NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Șahiștii pășcăneni pe podium, la una dintre cele mai puternice competiții din țară

Trei zile de competiție încheiate cu succes pentru șahiștii pășcăneni. În perioada 16.03.-19.03.2017 s-a desfăşurat Festivalul Pro Logos – Cupa Oraşului Bicaz Ediția a VIII-a.  La startul întrecerii s-au prezentat 136 de competitori, dintre care 12 din municipiul nostru.

 

  

Disputele de pe eşichier au fost aprige  fiind animate de prezenţa unor jucători foarte bine cotaţi  dintre care  3 mari maeştri internaţionali , 2 maeştri internaţionali, 1 maestru FIDE, 1 maestru naţional şi 5 candidaţi de maestru care de-a lungul celor 7 runde în sistem elveţian şi-au disputat supremaţia.

Din Paşcani au participat un număr de 12 sportivi , majoritatea fiind juniori  la prima participare în postura de jucători legitimaţi, care au dorit în acest fel să-şi verifice nivelul de cunoştinţe şi să acumuleze experienţa necesară participării la următoarele competiţii.

După cele 4 zile de concurs s-au stabilit şi câştigătorii primelor cinci locuri:

Dintre sportivii păşcăneni cele mai bune clasări la şah clasic le-au reuşit :

Cojocaru Cătălin-Petrică locul III categoria Elo 1001 cu 3p;

Turcu Vasile-Emanoil   locul V categoria Elo 1401-1600 cu 4p.

 

 Pe podium a mai urcat un păşcănean, este vorba despre Rangu Daniel, iar la proba de dezlegări a obţinut punctajul maxim de 30 de puncte ocupând în final locul II ,fiind devansat de un sportiv din Iaşi care  a terminat proba înaintea sA.

Advertisements

Related posts

Fotbal Liga 3: CSM Pașcani lanterna roșie a seriei I. Mandric cheltuie, Primăria plătește!

Marius Parteni

Cupa Instituțiilor la Fotbal 2015 – Vezi care sunt câștigătorii

Ema Roman

Două sportive de la „Unirea”’ se află într-un stagiu de pregătire la Snagov, alături de echipa națională de rugby 7 feminin

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site