RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

S-a stabilit cine va moderniza drumul Târgu Frumos-Hârlău-Botoșani

Comisia de achiziții din cadrul CNAIR a stabilit câștigătorul licitației pentru modernizarea DN28B, Târgu Frumos-Hârlău-Botoșani.

Este vorba despre asocierea condusă de firma Aqua Parc din Slobozia, județul Neamţ, din care mai fac parte Mavgo Holding (Taşca – Neamţ), firma slovacă Vahoslav și Trameco (Bihor). De asemenea, mai sunt și șase subcontractanți, care vor contribui cu procente cuprinse între 0,1 și 1,3 la realizarea lucrării. Este vorba de Damiena Suceava (0,7%), 3 Z Electroservice Piatra Neamț (0,4%), Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române (0,4%), Antrepriza Reper Construct Piatra Neamț (0,2%), Danavi Iași (0,1%) și Consitrans București (1,3%), care are și calitatea de terț susținător.

Lucrarea este evaluată la 268,6 milioane de lei (peste 50 de milioane de euro), fără TVA, şi presupune proiectarea drumului şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 71,512 kilometri, dintre care aproximativ 32,5 pe teritoriul județului Iași și 39 de kilometri pe teritoriul judeţului Botoşani.

Dacă lucrările efective vor putea începe dupa aprobarea proiectului tehnic, pe la începutul toamnei, atunci, la finalul verii 2022, se va putea circula în condiții foarte bune pe acest sector de drum.

  

ZIARUL DE IAȘI

Related posts

Semafoarele de la intersecția străzilor Moldovei cu Grădiniței au fost reparate

Răzvan Grecu

E oficial: Primăria a închiriat un grajd la Stolniceni Prăjescu unde va duce câinii comunitari

Marius Parteni

Vreme capricioasă, cu ploi şi caniculă, în cea mai mare parte a Moldovei

Redacția
Încarcă...