NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

S-a întors comunismul la Paşcani: Viceprimarul Vasile Axinte pune pumnul în gură cetăţenilor care au curajul să-şi exprime opiniile în plenul Consiliului Local!

Scene demne de “epoca de aur” la Paşcani. Actuala conducere a municipiului nu dezminte titulatura  de “Republica Paşcani” care persiflează de decenii întregi localitatea noastră. Viceprimarul Vasile Axinte s-a dovedit a fi un duşman al libertăţii de exprimare, reuşind să suprime vocea unui contribuabil, care s-a dorit a fi auzită în legislativul local.

În şedinţa de astăzi a Consiliului Local a fost prezent şi un tânăr din Paşcani care a vrut să expună consilierilor  mai multe probleme pe care le-a întâmpinat cu actuala administraţie locală. Este vorba despre Gabriel Sofian care a cerut cuvântul pentru a-şi exprima dezacordul faţă de cheltuielile identificate de viceprimarul Vasile Axinte în funcţionarea lunară a ștrandului.

  

 “Domnul viceprimar nu are dreptate. La ştrand nu plăteşte nici un adult bilet de 4 lei. Sunt doar bilete de 2 lei. Nu sunt cheltuieli lunare de 350 de milioane de lei vechi. Nu are cum. Costurile cu substanţele pentru tratarea apei sunt de 40 de milioane de lei vechi pe lună”, a precizat Gabriel Sofian.

 Viceprimarul Vasile Axinte nu l-a lăsat să termine pe acest asta deşi colegii săi din Consiliul Local aprobaseră la unison luarea de cuvânt a acestuia. Edilul i-a cerut să vorbească despre traficul de influenţă de care Gabriel Sofian l-a acuzat la televiziuni şi totodată să-şi legitimeze calitatea  în care vorbeşte.

 Sofian i-a explicat lui Axinte că singura calitate în care şi-a dorit să vorbească în faţa aleşilor locali este cea de cetăţean al municipiului. Tot acesta l-a ameninţat pe viceprimar că în perioada următoare vor face naveta împreună la instanţele de judecată ca să discute despre traficul de influenţă.

 Se pare că la baza conflictului dintre cei doi stă evacuarea din incinta ştrandului a societăţii comerciale pe care Gabriel Sofian o administrează, în condiţiile în care toate terasele din municipiu funcţionează fără a avea un contract de închiriere cu municipalitatea. Mai mult, Sofian s-a plâns în dese rânduri în spaţiul public că deşi a avut o concesiune aprobată pentru trei ani, societatea acestuia nu a funcţionat în acea locaţie decât doi ani.  

 Încheierea acestui episod a fost una de-a dreptul batjocoritoare din partea viceprimarului Vasile Axinte care şi-a consolat colegii consilieri catalogându-l pe Gabriel Sofian ca fiind nebun: “Dă-l încolo. Ăsta are probleme cu capul!”, a stabilit adjunctul primarului Dumitru Pantazi.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Consilierii locali au aprobat o comisie specială pentru verificarea efectelor produse de delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani organizează concurs de promovare pentru funcția de Șef Serviciu Public Comunitar Local de Evidența Persoanei

Redacția

Un consilier local atenționează: Scările mici pun în pericol siguranța cetățenilor!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site