RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fără tichete de vacanță, criza din turism se adâncește

Pandemia a lovit dur în toate domeniile, însă, de departe, cel mai afectat domeniu a fost turismul. Singura gură de oxigen pentru proprietarii de hoteluri şi pensiuni au fost voucherele de vacanţă. De la 1 ianuarie însă ar putea fi eliminate, ceea ce ar duce la un dezastru într-un domeniu care abia îşi revine.

  • De la 1 ianuarie, tichetele de vacanţă ar putea să dispară.
  • Proprietarii de pensiuni prelungesc cât pot sezonul de teama unui viitor sumbru.

Deşi mulţi dintre operatorii din turism au vorbit anul acesta de faliment, hotelurile şi pensiunile din Delta Dunării s-au umplut de turişti, după ieşirea din starea de urgenţă. Şi asta datorită voucherelor de vacanţă. Fără ele, turismul intră în colaps.

Dragoş Ioniţă – proprietar pensiune: Voucherele, ce să va zic, au fost o gură de oxigen fabuloasă. Voucherele au reușit să ne asigure un grad de ocupare de aproximativ 60% aprilie/mai.

Cătălin Țibuleac- președinte Asociația Delta Dunării: Anularea acestui produs de sprijin ptr horeca ar fi un adevărat dezastru.

  

Până atunci, proprietarii de pensiuni prelungesc cât pot sezonul de teama unui viitor sumbru.

Indiferent de vreme si de vremuri una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le puteti avea daca veniti in Delta este o plimbare cu barca. Si pentru ca sezonul a început tarziu din cauza pandemiei, luna noiembrie se anunță una plină de turiști.

Beniamin Crăciun – manager resort 5 stele: Dorim să schimbăm conceptul de sezonalitate în Delta cu un concept de Delta pentru tot timpul anului

Şi a funcţionat. Aşa că turişti găsim chiar şi acum în Deltă, unii dintre ei veniţi aici pentru prima dată.

Asta s-ar putea schimba însă de la 1 ianuarie, când tichetele de vacanţă ar putea să dispară. Voucherele au fost introduse în anul 2018 de ministrul turismului de la acea vreme, iar numărul celor care au beneficiat de ele a crescut de la un an la altul.

observatortv.ro

Related posts

Bărbat invalid blocat în casă o săptămână din cauza zăpezii

Teona Gherasim

De sâmbătă, temperaturile încep să crească

Redacția

Olariu s-a declarat îngrețoșat de propunerea liberalilor de a aloca 150.000 de lei pentru Centrul de Recoltare a Sângelui!

Răzvan Grecu
Încarcă...