NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

S-a eliberat autorizaţia de construire pentru Institutul Inimii de la Miroslava

S-a mai făcut un pas pentru construirea Institutului Inimii de la Miroslava. Autoritățile au anunțat că a fost eliberata autorizația de construire a celui mai mare spital pentru tratarea bolilor cardiovasculare din toată regiunea Moldovei. Inițiatorii proiectului speră ca până anul viitor să poată da startul lucrărilor efective la institut.

Toata regiunea Moldovei are nevoie de această unitate spitalicească, care a fost evaluată la 300 de milioane de euro. Structura funcțională a Institutului de Medicină Cardiovasculara este proiectată cu 500 de paturi pentru toate specialitățile și 19 săli de operație care vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație.

„S-a dat startul următoarei etape acestui proiect și anume licitația pentru proiectare și construcție. Din câte știu, la Consiliul Județean, acum se lucrează la caietul de sarcini pentru această etapă și dacă ne vom mișca în continuare la fel de repede sau poate chiar mai repede, anul viitor am putea să intrăm în faza de construcție”, a declarat Grigore Tinică, director IBCV Iași.

O parte din investiţie ar urma să fie asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

Advertisements
  

„Spitalul va fi construit pe raza satului Brătuleni, între Uricani și Brătuleni, pe o suprafață de 12 hectare care au fost puse la dispoziție de către UAT Comuna Miroslava, iar în ceea ce privește construcția va fi ocupată suprafața de 24.520 de metri pătrați”, a spus Dan Nița, primar com. Miroslava.

Advertisements

Proiectul mai prevede pe lângă unitatea spitalicească si un centru de cercetare, hotel și grădiniță.

tele m

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sprijin oferit Serviciului de Ambulanţă, substația Pașcani

Redacția

Campanie de vaccinare împotriva rujeolei, la Pașcani

Oana Cordoneanu

Viitoarea conducere a Spitalului Municipal de Urgență Pașcani are liber la angajări. Primarul a cerut transparență!

Marius Parteni
Încarcă...