RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Rusia refuză să creeze un coridor umanitar pentru evacuarea civililor rămași în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol

Rusia a respins joi crearea unui coridor umanitar pentru oamenii blocaţi în combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, transmite Agerpres. Rușii promit că nu îi vor omorî pe oameni și că le garantează și îngrijiri medicale, dar nimic mai mult.

„Preşedintele (Vladimir Putin) a spus-o foarte clar: civilii pot pleca şi o pot face în orice direcţie, militarii trebuie să iasă şi să depună armele”, a declarat pentru TASS purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Moscova nu vrea să le acorde trecere în siguranţă, iar Dmitri Peskov a subliniat că nu acceptă negocieri pentru acești oameni.

Mesajul vine după ce, joi, guvernatorul regiunii Doneţk Pavlo Kirilenko a declarat că Rusia împiedică luptătorii ucraineni răniţi să fie evacuaţi din Azovstal pentru că vor să-i ia prizonieri de război.

Advertisements
  

El a adăugat că Rusia blochează, de asemenea, eforturile pentru măsuri umanitare.

„Vor să folosească ocazia pentru a-i captura pe apărătorii oraşului Mariupol, dintre care principalul (element) îl constitue … regimentul Azov”, a spus guvernatorul într-un conferință de presă.

„Prin urmare, partea rusă nu este de acord cu nicio măsură de evacuare a militarilor (ucraineni) răniţi”, a explicat .Kirilenko

Advertisements

El a adăugat că o nouă ofensivă este în desfăşurare acum pentru a doua săptămână,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

FOTO-VIDEO | Au fost prinși cei doi teroriști din Israel, care au ucis trei persoane în atacul din Elad

Redacția

LIVE | Ziua 534 de război în Ucraina: Un mort şi 14 răniţi, după ce ruşii au lovit un hotel din Zaporojie

Redacția

Câștiga 150.000 de dolari pe zi, dar a ales să demisioneze! De ce a plecat un angajat al Disney, după doar trei luni de muncă

Redacția
Încarcă...