NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Rusia, furioasă pe România: „Spuneți poporului vostru și lumii întregi cum stau cu adevărat lucrurile. Nu vă fie frică”

Ministerul de Externe de la Moscova cere României să „recunoască totul” cu privire la livrările de armament pe care Bucureștiul le-ar trimite Ucrainei, susținând că Rusia „știe acum” ce înseamnă ajutoarele umanitare acordate de țara noastră statului vecin. Declarațiile vin din partea purtătoarei de cuvânt a lui Serghei Lavrov.

Într-un briefing cu presa susținut miercuri, purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova a afirmat că: „o agenție română de știri a relatat recent despre o conversație telefonică între ministrul român al Apărării Naționale Vasile Dîncu și omologul său ucrainean Oleksii Reznikov, care și-a exprimat recunoștința pentru al cincilea pachet de ajutor militar românesc pentru Ucraina, recent aprobat”.

Ministerul Apărării de la București nu a anunțat vreo nouă conversație între cei doi miniștri, cu atât mai puțin un „pachet de ajutor militar” pentru Ucraina, nefiind clar la ce se referă Maria Zaharova.

De asemenea, oficialii de la București au subliniat în mod repetat că poziția României este să nu dezvăluie ajutoarele militare trimise Ucrainei.

Advertisements
Advertisements
  

În schimb, MAPN a anunțat într-un comunicat postat pe site-ul ministerului că Vasile Dîncu s-a întâlnit miercuri la București cu ministrul adjunct al apărării de la Kiev,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO Aurescu: Al șaselea pachet de sancțiuni se referă doar la interzicerea petrolului rusesc. Gazele nu intra în discuție acum”

Redacția

Volodimir Zelenski: Capacităţile noastre sunt mai puternice decât rachetele şi proiectilele Rusiei. Rusia nu are nicio şansă să câştige

Redacția

Drama unei familii britanice: Un tată aflat în comă din cauza Covid nu ştie că fiica sa a murit de cancer

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site