NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Victorie surpriză în Alaska: Mary Peltola (Partidul Democrat) o învinge pe Sarah Palin (Partidul Republican) într-un scrutin parțial pentru Camera Reprezentanților

Mary Peltola devine prima candidată indigenă din Alaska care reprezintă statul în Congresul Statelor Unite. Ea a învins-o pe fosta guvernatoare Republicană a statului, Sarah Palin, cu 51,47% la 48,53%. Palin s-a făcut cunoscută în 2008 când a fost colistiera pe tichetul Republican pentru funcția de vicepreședinte alături de John McCain, învins atunci de Barack Obama.

În Alaska aproape 20% din populație este indigenă, cea mai mare proporție din Statele Unite.

Sunt o indigenă Yup’ik din Alaska, susținătoare a somonului și o Democrată care a reprezentat regiunea Bethel în Camera Reprezentanților din Alaska timp de 10 ani.

Advertisements

“M-am născut în Alaska și am crescut pe râul Kuskokwim în Kwethluk, Tuntutuliak, Platinum și Bethel. La vârsta de șase ani, am început să pescuiesc în scop comercial împreună cu tatăl meu. În facultate am lucrat ca tehnician în domeniul heringului și al somonului pentru Departamentul de Pescuit și Vânătoare din Alaska. La vârsta de 22 de ani, am început un stagiu de practică în cadrul legislativului din Alaska. În același an, am candidat pentru o funcție și am pierdut. Doi ani mai târziu, căsătorită și însărcinată, am câștigat alegerile și am început să reprezint regiunea Bethel în Camera Reprezentanților a Alaskăi”,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Reacţii din opoziţie după schimbarea conducerii PNL

Redacția

Kevin Anderson, fost ocupant al locului 5 ATP, și-a anunțat retragerea din tenis

Redacția

Un consultant politic al lui George Simion anunţă că rupe colaborarea: „Politica lui George Simion devine periculoasă pentru România”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site