NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

România a solicitat aproape 11 milioane de doze de vaccin anticoronavirus din cele care ar urma să fie cumpărate de Uniunea Europeană

România va primi aproape un milion 300 de mii de doze de vaccin anti covid, din prima tranşă cumpărată de Uniunea Europeană. Vor fi vaccinaţi în primul rând bătrânii, pacienţii cu boli cronice, medicii şi profesorii. În total, Ministerul Sănătăţii a cerut 10 milioane de doze. Azi am depășit 90 de mii de infectaţi cu coronavirus.

Unul dintre primii tineri diagnosticaţi cu COVID-19 în ţara noastră a vrut să afle dacă are anticorpi după ce s-a vindecat. Prima oară s-a testat la două luni de la externare, adică în luna mai.

Pacient vindecat coronavirus: Nivelul de anticorpi de tip IGG a fost de 36. Orice rezultat mai mare de 11 însemna că este pozitiv, ceea ce arăta că am dezvoltat anticorpii.

Acum zece zile, s-a testat din nou, după ce a aflat că o clinică privată are un parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti.

Pacient vindecat coronavirus: Vreau să ştiu în ce măsură pot să dezvolt boala încă o dată.

91.256 de români s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei. Peste 39 de mii s-au vindecat.

Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Au fost doi pacienţi – noi nu dozăm anticorpi şi i-au dozat la o clinică privată. Aveau anticorpi, da. După un timp au refăcut încărcătura virală, dar nu mai prezentau anticorpi.

La nivel mondial, au fost câteva cazuri de reinfectare. În România, însă, ministrul Sănătăţii spune că se analizează câteva astfel de cazuri declarate. Partea bună e că medicii cred că în cazul reinfectărilor, forma de boală ar trebui să fie una mult mai uşoară.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Ea e posibilă. E adevărat că de cele mai multe ori nu e reinfectare, nu doar în România, peste tot în lume, ci e vorba de o formă prelungită şi, în plus, RT PC nu face diferenţa între virus activ şi ceea ce ar însemna fragment de virus mort.

Un studiu confirmă că imunitatea în faţa noului coronavirus durează cel puţin patru luni. Cercetătorii din Islanda au analizat anticorpii în cazul a 30 de mii de oameni vindecaţi. Vaccinul ar trebui să creeze o imunitate cel puţin sau chiar mai andurantă decât infectarea.

În prezent, peste 170 de echipe de cercetători s-au înscris în cursa pentru găsirea unui vaccin. Șapte dintre aceste produse se află în ultima fază de testare.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Am solicitat Comisiei Europene vaccin pentru jumătate din populaţia României, aproximativ, şi am mers până la 10,7 milioane de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, adică 1.290.000 doze.

Statele Unite speră să scoată un vaccin pe piaţă chiar spre sfârşitul lunii viitoare. Directorul FDA a anunţat deja că este pregătit să aprobe în regim de urgenţă vaccinul COVID, chiar înainte chiar de terminarea fazei 3 de testare ceea ce provoacă îngrijorare în lumea ştiinţifică.

Hans Kluge, directorul pe Europa al Organizației Mondiale a Sănătății: Ziua în care vom învinge pandemia nu este obligatoriu cea în care vom avea vaccinul. Ci aceea în care vom învăţa să trăim cu virusul. Şi asta poate fi mâine.

observator

Advertisements

Related posts

Zilnic, doi copii sunt abuzaţi în judeţul Iaşi

Redacția

A fost făcută recepția lucrărilor de la Heliportul din incinta Spitalului Municipal de Urgență. Inaugurarea va avea loc în luna octombrie

Răzvan Grecu

Marcel Pavel, mesaj din spital: „Această nenorocire mi-a fost aproape fatală!”

Redacția
Încarcă...