RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Riscul de diabet de tip 2 crește dacă dormi foarte puțin

Riscul de diabet de tip 2 crește la adulții care dorm doar între trei și cinci ore pe zi. Acest lucru este demonstrat într-un nou studiu realizat la Universitatea Uppsala (Suedia).

Studiul a fost publicat în JAMA Network Open. Acesta arată și că privarea cronică de somn nu poate fi compensată doar prin alimentație sănătoasă.

„Recomand în general să-i acordăm prioritate somnului, deși înțeleg că nu întotdeauna este posibil, în special pentru părinții a patru adolescenți”, spune Christian Benedict, profesor asociat și cercetător în somn la Departamentul de Biosisteme Farmaceutice al Universității Uppsala și coordonator principal al studiului.

Cum influențează somnul riscul de diabet de tip 2?

  

El și o echipă de cercetători au examinat legătura dintre riscul de diabet de tip 2 și privarea de somn. Diabetul de tip 2 afectează capacitatea organismului de a procesa zahărul (glucoza), împiedicând absorbția insulinei și conducând la niveluri ridicate de zahăr în sânge.

Un raport din 2020 arăta că peste 462 de milioane de oameni suferă de această boală. În timp, diabetul poate provoca daune serioase, în special la nervi și vasele de sânge,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

„Zestrea” UDMR după ieșirea de la guvernare. Ce oameni ai Uniunii au rămas pe funcții

Redacția

Jocuri de culise. PSD și PNL pun la cale o alianță electorală pentru alegerile din 2024

Redacția

Cum poate respinge Republica Moldova încercările de destabilizare ale Rusiei ANALIZĂ

Redacția
Încarcă...