Primăria Cristeşti a recepţionat astăzi o nouă investiţie importantă pentru comunitate. Este vorba despre reţeaua de canalizare care se întinde pe o lungime de 15 km. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 4 milioane de lei, fondurile fiind asigurate prin Ministerul Mediului Apelor şi Pădurii.
La evenimentul de astăzi au participat reprezentanţi ai tuturor instituţiilor implicate în derularea acestui obiectiv. “Reţeaua de canalizare se întinde pe 15 kilometri, avem construite 320 de cămine, patru staţii de pompare şi una de epurare pe două module, unul de mică capacitate şi altul de mare capacitate. Asta ne va ajuta în funcţie de numărul de consumatori pe care îl vom avea. Mulţumesc delegaţilor de la Ministerul Mediului, de la Apele Române, proiectanţilor şi constructorilor. A fost o lucrare cu un grad decomplexitate foarte mare, întrucât am avut foarte multe subtraversări, DJ 208, drumul european 85 şi pârâul Cristeşti, la nouă metri adâncime“, a susţinut Constatin Bolohan, primarul comunei Cristeşti.
Următorul pas pentru administraţia din Cristeşti este acela de a conecta la reţeaua de canalizare toate instituţiile publice. O importanţă mare este acordată şi lucrărilor de la sistemul de alimentare cu apă, care sunt în derulare.
Ştefan Nicolau, membru al Unităţii de Management a proiectului din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice a afirmat despre investiţia de la Cristeşti că va reduce poluarea pânzei freatice. “Sunt extrem de bucuros de faptul că am implementat acest proiect întucât produce, alături de cealaltă investiţie şi anume platforma de gunoi, o serie de schimbări comportamentale în rândul populaţiei, care are ca scop reducerea poluării cu nitraţi a pânzei freatice de apă. Totodată prin acest proiect sunt atinse o serie de noi obiective de mediu traste de Uniunea Europeană”, a susţinut Ştefan Nicolau.
Reţeaua de canalizare, cât şi cea de alimentare cu apă vor ajunge, cel mai probabil până la finele acestui an în administrarea operatorului ApaVital. Oreste Trofin, Şef Serviciu Calitate al acestei instituţii a fost astăzi prezent la eveniment şi a spus: “Noi am văzut această lucrare. Este una de referinţă pentru judeţul Iaşi, în sensul că îndeplineşte toate condiţiile impuse de instituţiile statului, de toţi aviyatorii incluşi în certificatul de urbanism şi autoriyaţia de constrcuţie. Lucrarea este bună şi cred că vom avea şi clienţi care se vor bucura de caeste servicii”.
Primarul Constantin Bolohan speră ca odată cu finalizarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă să fie identificate resurse financiare pentru branşarea la reţea a cel puţin 80% din case.
{youtube}MhzaV2nz0LA{/youtube}
Citește și: {loadposition articlescategoryload}