NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Responsabilii din Primărie susțin că verifică anual inspecţia tehnică a maşinilor de tip taxi. Cum comentați?

 

  

Starea autoturismelor echipate în regim taxi este periodic verificată de către reprezentanţii Serviciului Transporturi din cadrul Primăriei Paşcani. Şoferii trebuie să ştie că au obligaţia de a demonstra efectuarea Inspecţiei Tehnice anuale a mașinii. În caz contrar, în lipsa acesteia nu li se vor viza autorizaţiile.

Mai multe clarificări pe acest subiect au fost oferite de Eugen Turcu, responsabil din cadrul Compartimentului de Monitorizare a Transportului Public Local, din Primărie. Acesta a ţinut să sublinieze faptul că sunt cazuri în care diverse persoane solicită autorizaţii taxi, chiar dacă nu le deţin pe cele de transport, ele fiind obligatorii.

Funcționarul Primăriei a prezentat regulile pe care trebuie să le respecte societăţile, cât şi persoanele fizice care desfăşoară astfel de activităţi.

“Autorizaţiile taxi pe care le deţin cei care execută activitatea se vizează anual. Cu această ocazie, ei prezintă documente care atestă efectuarea a ceea ce se cheamă ITP, deci examinarea tehnică a autovehiculelor. Autorizaţia de transport se dă unei firme pentru a atesta calitatea de transportator, adică are voie să obţină licenţă pentru desfăşurarea activităţii de taxi. Concret, pentru o firmă, un SRL, se dă o singură autorizaţie de transport, iar autorizaţiile taxi se dau pentru fiecare maşină pe care o are societatea, şi cuprind date de identificare a maşinii. Persoanele fizice urmează aceeaşi procedură, dar au dreptul să deţină o singură maşină. Practic, în baza acestei autorizaţii de transport, ei obţin autorizaţia taxi. Dreptul de a desfăşura activitatea de taxi, efectiv, o au doar cei care au autorizaţii taxi. Degeaba are autorizaţie de transport dacă nu are autorizaţie taxi. Avem cazuri de astea”, ne-a declarat Eugen Turcu, şeful Serviciului Transporturi, din cadrul Primăriei Paşcani.

 

Pentru a se asigura că starea maşinilor în realitate, este conformă cu cea prezentată de către taximestrişti în documente, responsabilii de acest serviciu fac periodic verificări în teren. Mai mult, în curând, aceştia vor primi ajutor din partea agenţilor de la Poliţia Locală, dacă primarul Dumitru Pantazi va elibera o decizie în acest sens.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

“Se fac verificări periodic, în teren, le fac şi eu, iar în curând sperăm să ne ajute lucrătorii Poliţiei Locale, printr-o decizie pe care sper să o obţin cât mai repede de la domnul primar. Deci se fac verificările care se cuvin, şi nu numai asupra stării tehnice a maşinilor, şi asupra documentelor şoferului, ale managerului de transport care coordonează activitatea de transport în firma respectiva. În cazul Persoanelor Fizice Autorizate, (PFA) funcţia este preluată chiar de conducătorul auto, în baza unui certificat. Aspectul exterior, maşina să fie curată, să nu aibă rugină în stadiu avansat, sunt câteva dintre elementele analizate la o primă vedere.  Sunt multe detalii de specialitate”, a mai adăugat acesta.

 

Situația din teren nu coincide deloc cu cea explicată de către reprezentanții municipalității. Sunt foarte multe mașini care circulă în regim de taxi, dar ele arată foarte rău. Pe rețelele de socializare, și nu numai, găsim frecvent mesaje de nemulțumire din partea clienților societăților de taxi din municipiu. Vă așteptăm opiniile și comentariile dumneavoastră, în acest sens!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Platfome pentru verificarea tonajelor amplasate pe drumuri județene din zona Pașcani

Redacția

Eliminarea autorizațiilor de construire îi sperie pe membrii Ordinului Arhitecților

Redacția

Olariu propune renunțarea la proiectul de amenajare a noului cimitir, pe motiv că ar fi ilegal! În 2018 a votat inițiativa lui Pantazi!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site