NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Recompense pentru angajaţii turnători

Angajaţii care aduc dovezi că firmele la care lucrează încalcă legislaţia din domeniul concurenţei ar putea primi drept recompensă o parte din amenzile pe care le plăteşte compania, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„O modificare pe care vrem să o aducem Legii Concurenţei este această practică ce am văzut că funcţionează foarte bine în Ungaria. Salariaţii care vin şi arată cum angajatorul lor încalcă legea primesc o parte din sancţiuni”, a precizat Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, în România, până acum, nu a existat vreo investigaţie care să se finalizeze cu ajutorul angajaţilor, însă există o investigaţie în curs de derulare unde angajaţii companiei au adus dovezi de încălcare a legii. „Cam asta mi-aş dori să fac, dar vom merge încet cu această procedură, întrucât, pentru o ţară cu trecutul României, o astfel de practică poate părea ciudată”, a mai spus Chiriţoiu.

  

El a arătat că modificările la Legea Concurenţei ar putea fi posibile de la începutul anului viitor.

Chiriţoiu a mai declarat că firmele care recunosc că au încălcat legislaţia din domeniu concurenţei ar putea fi scutite de o parte din amendă, dacă va fi modificată Legea Concurenţei. „Vrem să modificăm Legea Concurenţei, astfel încât firmele care recunosc că au încălcat legea să beneficieze de o reducere de până la 30% din amendă. Vrem să facem în aşa fel încât acest lucru să fie posibil înainte de finalizarea investigaţiei, când de regulă firmele află ce amendă primesc”, a conchis Chiriţoiu.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Doliu şi la Paşcani, pentru victimele cutremurului din Italia! Un concert a fost anulat

Ema Roman

EUROVISION 2014. Conchita Wurst, FEMEIA CU BARBĂ din Austria, a câştigat FINALA. Pe ce loc s-a clasat România

Redacția

Patriarhul Daniel cere amânarea administrării Sfintei Împărtășanii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site