RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Recomandare pentru ApaVital: Refaceți repede zonele unde interveniți în caz de avarii sau alte lucrări!

Refacerea zonelor de pe domeniul public, unde angajații operatorului ApaVital intervin în caz de avarii sau înlocuire a rețelei, ar trebui să se realizeze într-un termen mult mai rapid. Este opinia unui consilier local care a adus în discuție mai multe sesizări venite din partea cetățenilor.

În ședința Consiliului Local din 21 mai 2020, pe marginea proiectelor care vizează implementarea masterplanului de modernizare și extindere a rețelelor de apă, consilierul Claudiu Bodoașcă (PNL) a cerut managerului ApaVital, mai mare promptitudine în refacerea locurilor unde se intervine în caz de avarii sau alte lucrări.

“Sunt multe zone unde s-a intervenit, dar nu s-a mai refăcut partea carosabilă, infrastructura rutieră. Acest lucru se întâmplă în mai multe locuri din Pașcani. Un caz este strada Ion Creangă, din Boșteni. V-aș ruga să vă aplecați asupra acestui aspect. Nu cred că e corect ca după ce interveniți la o conductă și faceți săpături pe căile rutiere, să le aduceți la starea inițială după un an de zile”, a susținut consilierul local.

Problema ridicată de alesul local nu era cunoscută de managerul Mihai Doruș, de la ApaVital, dacă ținem cont și de declarațiile acestuia. Potrivit directorului, refacerea zonei unde se intervine, se face în maxim 72 de ore de la rezolvarea situației.

  

“Nu cunosc situația aceasta. Am primit nenumărate adrese de la Primărie, cărora le-am dat curs. Colegul meu știe, încercăm să rezolvăm într-un  timp rezonabil, între 24 și 72 de ore, orice situație semnalată. Avem contract de asfaltare, nu ar trebui să fie nici o problemă. Sunteți sigur că este intervenția ApaVital?”, a răspuns managerul ApaVital.    

Situația a fost comentată și de consilierul Sorin Olariu (PMP), care a solicitat celor de la ApaVital, să refacă zonele într-un timp mai scurt.

Pe străzile din municipiul Pașcani sunt multe locuri unde operatorul județean a intervenit, dar pe zonele respective nu a fost turnat asfalt, ci a fost așezat un strat de pietre până la aducerea la starea inițială.

Related posts

Cantitatea de deșeuri colectate selectiv în județul Iași a crescut cu 30% în ultimul an

Redacția

Politică mai presus de viață! Consilier PSD adus la ședință pe brațe, doar pentru vot!

Marius Parteni

Campanie de împădurire în localităţile din zona Paşcani. Se caută zilieri care să se alăture acţiunii

Oana Cordoneanu
Încarcă...