NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Recital de poezie pe străzile din Paşcani

Ziua poetului Mihai Eminescu a fost marcată într-un mod inedit, la Paşcani, de către un grup de elevi care au scos poezia în stradă. Cu mic, cu mare, coordonaţi de trei profesori, ei au pregătit un recital din opera poetului, desene şi pliante care au fost oferite păşcănenilor, amintindu-le astfel că  poezia este cea care face sufletul mai frumos şi mai nobil. 

Startul s-a dat din curtea Liceului Teoretic “Miron Costin”, iar apoi grupul a mers pe Esplanadă, spre zona deal a oraşului. Activitatea a fost organizată de Valentina Becart, preşedintele cenaclului literar-artistic Vasile Alecsandri şi Carmen Pasat, profesor şi vicepreşedinta cenaclului. A participat şi un grup de elevi de la şcoala din Gâşteşti, sub îndrumarea profesoarei Ionela Boariu.

Un astfel de eveniment a mai avut loc în anul 2013 când Valentina Becart, împreună cu un grup de elevi de la Colegiul CF.Unirea, au străbătut străzile oraşului Paşcani recitând poezii din opera poetului. Evenimentul a fost inedit ca mod de manifestare, fiind singular în întreaga ţară. Anul acesta s-au implicat mai mulţi elevi, atât din clasele primare cât şi din ciclul gimnazial. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Momentul în care Dumnezeu a sfinţit timpul. Mâine ortodocşii încep noul an bisericesc

Redacția

Știri de la cititori: De Ziua Mondială a Reciclării Eco-piticii au spus prezent (FOTO)

Redacția

Gala ”Unirea”, recunoașterea excelenței în educației, într-un cadru festiv

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site