NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Răsturnare de situație în dosarul Perla Neagră: judecătorii au decis ca primarul Dumitru Pantazi să fie judecat pentru fapte de corupție!

Decizie surprinzătoare a judecătorilor de la Curtea de Apel Iași în dosarul Perla Neagră. După ce Tribunalul Iași a decis pe 31 ianuarie 2017 că inculpații din acest dosar, printre care și primarul Dumitru Pantazi, nu pot fi judecați din cauză că rechizitoriul procurorilor DNA nu era întocmit corect, magistrații instanței ierarhic superioare au decis astăzi că neregularitățile din rechizitoriu au fost îndreptate, iar judecata pe fond poate începe.

 

 

  

În acest dosar, Dumitru Pantazi este învinuit că ar fi favorizat societatea comercială Perla Neagră SRL care a construit o clădire pe o suprafață de teren concesionată de la Primărie. Procurorii au constatat că edilul șef a eliberat autorizația de construcție pentru această clădire fără a ține seama de prevederile procesului verbal de adjudecare a licitației prin care s-a atribuit acea suprafață de teren către Perla Neagră SRL. Practic, în documentul rezultat în urma licitației se prevedea una, iar în autorizația de construcție, alta.

Primarul Dumitru Pantazi este acuzat că ar fi avut la cunoștință aceste modificări, mai ales că a făcut parte și din comisia de licitație, procesul verbal al acesteia fiind semnat și de către el. Ancheta DNA vine ca urmare a unei plângeri formulate de către Aurel Mingiuc, din Iași, proprietarul unor spații comerciale din zona vale, învecinate cu cel reclamat.

Din actele ridicate de procurorii DNA de la Primăria municipiului Pașcani reiese că, deși concesionarea terenului s-a făcut cu aprobarea unei construcții care să ocupe doar 70% din teren, în autorizația de construcție eliberată de către primarul Dumitru Pantazi, gradul de ocupare era de 100%.

Mai mult, și soluția tehnică a fost schimbată. Dacă în urma licitației s-a aprobat ca această construcție să fie făcută din lemn, la eliberarea autorizației de construcție s-a aprobat să fie făcută din cărămidă.

De altfel, aici insistă cel mai mult procurorii DNA. Aceștia au constatat din acte, că cererea pentru eliberarea autorizației de construcție a intrat în Primărie însoțită de un proiect pe lemn, iar la eliberare avea un proiect pe cărămidă. Asta deși, cea din urmă soluție tehnică nu a fost înregistrată ca fiind intrată în Primărie.

Dumitru Pantazi a explicat procurorilor DNA, când a fost întrebat cum de s-a ajuns la această situație, că nu-și aduce aminte și că este posibil ca cineva să fi intrat în biroul său și să fi înlocuit documentele. Ca să fie convingător, în decembrie 2015 a dat dispoziție să-i fie înlocuit butucul de la încuietoarea biroului său.

Licitația a fost organizată pe timpul mandatului lui Crăciunescu, iar predarea amplasamentului s-a făcut în data de 7.05.2012. Autorizația de construcție a fost eliberată în data de 11.02.2013, ea fiind semnată de primarul Dumitru Pantazi.

Menționăm că în acest dosar mai sunt implicați trei funcționari publici printre care și fostul secretar al municipiului.

Vezi minuta deciziei

 

http://portal.just.ro/45/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9900000000147365&id_inst=45

Advertisements

Related posts

CFR, anunt important: Va fi gratuit!

Redacția

Pașcaniul în beznă: Primăria nu are bani pentru factura la curent. De investiții nici nu mai vorbim!

Marius Parteni

Pașcani, 31 august: Ședință ordinară de Consiliu Local (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site