NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Raport al angajărilor și încetării contractelor din Primărie: 43 de plecări, 26 de angajări!

Primăria Pașcani a făcut publică o situație din care rezultă numărul angajărilor și încetării contractelor în perioada octombrie 2020 – noiembrie 2021. În conferința de presă de ieri, dar și în aparițiile televizate, șefii instituției au explicat situația.

Potrivit celor prezezentate în ultimul an de zile au încetat contractele unui număr de 43 de persoane, la cerere, prin demisie, transfer sau persoane decedate. Vorbim de 18 angajați de la Serviciul de Administrație Publică Locală, 11 asistenți personali, 3 de la Serviciul Seră și Spații Verzi, 7 de la Serviciul Gospodărie, 3 de la Serviciul de Administrația Piețelor și unul de la Cantina Socială.

În locul acestora au fost încadrate 15 persoane în cadrul Serviciul de Administrație Publică Locală, 3 asistenți personali, 5 la Serviciul Seră și Spații Verzi, o persoană la Serviciul Gospodărie și 2 de la Serviciul de Administrația Piețelor.

“Nu puteam lăsa Primăria nefuncțională. Cei care au plecat au făcut-o din diverse motive, prin transfer, prin încetarea contractului de muncă cu acordul părților, la pensie, iar în două cazuri, din nefericire a intervenit decesul. Această instituție trebuie să fie funcțională. Cunoaștem spre exemplu situația de la Serviciul de Fon Funciar, acolo unde activitatea era total blocată”, a explicat primarul Marius Pintilie.

  

Reprezentanții administrației susțin că în raport cu numărul angajaților ai căror contracte s-au încheiat, Primăria Pașcani și serviciile din subordine funcționează cu un deficit de 17 salariați.

Legat de criticile din spațiul public, potrivit cărora au crescut salariile funcționarilor, iar acum urmează o majorare a taxelor și impozitelor, primarul Municipiului a mai susținut că, orice creștere de taxe care va fi aplicată, are la bază susținerea unor proiecte pentru comunitate.

Advertisements

Related posts

Muncitorii de la Eco Salubritate au îmbrăcat deja hainele noii societăți unde vor lucra!

Marius Parteni

Campanie de informare publică pentru stoparea infectării cu coronavirus!

Marius Parteni

Instruire gratuită în standardizare şi certificarea produselor la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Redacția
Încarcă...