RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

RAGCL a pierdut un robinet cu bani

Primarul Dumitru Pantazi a solutionat o problema veche de cativa ani de zile. Acesta a initiat un proiect de hotarare privind insusirea Protocolului nr. 2193/30.01.2013, de predare-primire a bunurilor aferente sistemului pentru ridicarea presiunii apei reci si a apei calde (statii hidrofoare) de catre S.C. PREST SERV APA S.A.

Proiectul a fost aprobat cu unele discutii aprinse intre alesi si conducerea regiei. Nu cu mult timp in urma, directorul general al Regiei Autonome de Gospodarie Comunala si Locativa Pascani, (RAGCL), a intentat un proces impotriva Directiei de Apa Canal, actuala Prest Serv Apa, pentru a obtine plata unor facturi restante in valoare de 945.810 lei. Datoria este acumulata din perioada 2006 – 2008, iar acesti bani reprezinta contravaloarea serviciilor prestate de RAGCL pe hidrofor, mai exact pentru pomparea de apa rece la blocuri. Practic, Prest Serv Apa are de achitat catre RAGCL circa 700.000 lei, dar s-au inregistrat penalitati de intarziere, in timp, de circa 300.000 lei. Fosta Directie de Apa nu a recunoscut datoria pentru simplul motiv ca Regia nu are licenta pentru exploatarea serviciilor de hidrofor, iar facturarea s-a produs fara temei legal, desi intre cele doua institutii subordonate CLM exista un contract incheiat de prestare servicii. Curtea de Apel Iasi a dat castig de cauza RAGCL-ului in procesul cu fosta DAC Pascani, iar directorul directiei, Ioan Prisecaru, a atacat decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sperand ca acolo i se va da dreptate.

Proiectul de hotarare a starnit controverse. Consilierul local PDL Ioan Ionita a precizat faptul ca nu este normal ca aceasta trecere a hidrofoarelor dintr-o proprietate in alta sa se faca fara o evaluare. „Nu mi se pare normal ca acele hidrofoare sa fie preluate de Prest Serv Apa si RAGCL sa plateasca ratele. Cand s-au preluat bunurile de la RAGCL pentru dotarea Serviciului de Salubritate, acestea au fost evaluate. De ce nu se procedeaza la fel si cu aceste hidrofoare, mai ales ca ele au fost platite de regie?”, a precizat in plen Ioan Ionita.
„Aici este un embargo. Nici nu pot misca un surub, ca deranjez pe cineva. Doamna directoare se simte deranjata ca hidrofoarele trec in subordinea celor de la Prest Serv Apa, atata timp cat ei se folosesc de ele. Este normal ca tot ei sa le detina. Este mai bine ca o institutie factureaza la cealalta institutie, atrage de la sine penalitati la plata, la datorie, se plateste TVA degeaba si astfel ajungem unde? De 6 -7 ani dateaza aceasta problema si uitati unde s-a ajuns. Trebuie sa inceteze si sa-i punem punct odata. Se factureaza aiurea”, a precizat primarul Dumitru Pantazi. 

  

Proiectul a fost votat de consilieri, in schimb datoria pentru care s-a ajuns in instanta nu a fost stearsa. „Sa vedem ce decid cei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Daca ei decid ca trebuie sa achitam datoria celor de la RAGCL pe hidrofoare, atunci asa vom proceda. O sa facem o compensare, vom vedea. Deocamdata insa ne aflam in proces”, a declarat directorul de la Prest Serv Apa Pascani, Ioan Prisecaru.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Se montează dispenserele cu dezinfectant! Primarul uimit de cum se gospodăresc pășcănenii!

Marius Parteni

Guvernul discută un proiect de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare pentru o categorie de angajați

Redacția

Dumitru Pantazi a recunoscut că a greșit când a afirmat că Primăria emite facturi și este plătitoare de TVA

Răzvan Grecu
Încarcă...