NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

R.A.G.C.L. a pierdut ieri 3.613.170 de lei

Regia  Autonomă de Gospodărire Comunală și Locativă a avut parte de o veste foarte proastă ieri. Aflată în insolvență , și cu o nevoie acută de bani, fostul operator de termoficare a primit o lovitură din partea judecătorilor Curții de Apel Iași.

Aceștia au decis să caseze o hotărâre pronunțată de Tribunalul Iași în favoarea R.A.G.C.L., prin care Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași trebuia să restituie suma de 3.613.170 de lei, către regia pășcăneană.

Banii au fost alocați de Guvern prin OUG 61/2012 și urmau să fie direcționați pentru plata gazului metan, dar ANAF a executat conturile regiei, în conturile datoriilor ce le avea. Demersul a fost contestat în instanță, iar pe data de 20 decembrie 2018 Tribunalul Iași a decis: „Obligă pârâta să restituie reclamantei, în conturile şi potrivit destinaţiei date  de OG nr. 13/2012, respectiv OG nr. 61/2012, suma de 3.613.170 lei. Admite cererea accesorie formulată de reclamantă privind obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 2000 lei cu acest titlu, reprezentând taxă timbru şi onorariu expert. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare„ se arată în decizia luată pe fond în decembrie 2018.

Din păcate însă, Curtea de Apel Iași a decis rejudecarea cauzei, astfel că R.A.G.C.L. Pașcani mai are de așteptat până ce magistrații vor decide dacă banii revin în conturile regiei.

  

Advertisements

Related posts

Consilierii cred că banii alocați întreținerii iluminatului public sunt tocați aiurea. Viceprimarul spune că se achită doar intervențiile, însă la mijloc este un contract de 129.294 lei

Ema Roman

Intervenții pentru continuarea finanțărilor la școala Hârtoape și sistemul de alimentare cu apă din Tătăruși

Redacția

„Sens unic” pe strada Izvoarelor, de la intersecția cu Mihai Eminescu până la cea cu 1 Decembrie 1918

Marius Parteni
Încarcă...