NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ruta ocolitoare, un subiect readus în discuție în spațiul public!

Subiectul rutei ocolitoare a municipiului Pașcani este adus iar în discuție. Un membru al organizației locale a PNL atrage atenția asupra faptului că circulația rutierăpe strada Grădiniței se desfășoară în condiții foate grele.

Dan Zăgan, membru al PNL Pașcani, este de părere că subiectul construcției rutei ocolitoare ar trebui analizat și aplicat.

Ciculația rutieră prin Municipiul Pașcani a devenit tot mai grea. Atât șoferii ce locuiesc în oraș cât și cei ce tranzitează simt sufocarea, stresul generat de traficul urban. În foto am prezentat Strada Grădiniței, într-un moment în care circulația este blocată de mașinile de tonaj mare și remarcați asemanarea cu peisajul unei centuri ocolitoare. Este total nepotrivit ca într-un cartier locuit să asistăm la așa ceva, gândindu-ne la securitatea locatarilor, la zgomotul generat de motoarele ambalate, la nervii celor aflați la volan și nu în ultimul rând la aerul poluat pe care suntem nevoiți să-l inspirăm.Toate acestea se întâmplă în anul 2020, într-o localitate cu pretenții de municipiu unde nu există centură ocolitoare, aflându-ne într-o poziție geografică ce asigură legături rutiere între localități importante: Iași – Suceava, Iași – Tg. Neamț, Piatra Neamț, Botoșani – Roman și către Ardeal. Edilii orașului trebuiau demult să demareze proiectul de realizare a centurii ocolitoare care a fost de altfel cândva demarat și abandonat: pasarela Siret – Gara Triaj – Drumul Brăteștilor – Padurea Moțca– E85″, a scris pagina de facebook Dan Zăgan.

Proiectul privind amenajarea ruteri ocolitoare a municpiului a fost discutat în cadrul unei conferințăe de presă din anul 2018. Deputatul PNL Marius Bodea împreună cu Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, au organizat o conferință comună de presă în care au vorbit despre acesta. Parlamentarul ieșean susținea la acea vreme că Ministerul Dezvoltării a alocat finanțare pentru proiect, fiind realizate studiile de fezabilitate. 

  

Advertisements

Related posts

Sătul să audă problemele cetățenilor, primarul Dumitru Pantazi vrea să instaureze cenzura! Pericolul de electrocutare a copiilor nu-l impresionează!

Răzvan Grecu

Primarul Pantazi adoptă formal măsuri de transparență! Ziariștii incomozi sunt ținuți la ușă

Răzvan Grecu

Tarabe pentru piețe, cumpărate degeaba. Primăria stă cu banii în cont în loc să îi investească pentru un comerț civilizat

Marius Parteni
Încarcă...