RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PSD îi răspunde lui Pintilie: Facem apel la pășcănenii de bună credință să nu se lase păcăliți de intervențiile populiste ale candidatului PNL, Marius Pintilie

Organizația locală a Partidului Social Democrat a transmis un comunicat de presă pin care răspunde acuzelor lansate astăzi de Marius Pintilie, candidatul PNL la Primăria municipiului Pașcani.

„Organizația PSD a municipiului Pașcani denunță practicile populiste și manipulatoare precum și declarațiile mincinoase ale candidatului PNL pentru Primaria Pașcani, Marius Pintilie cu privire la o serie de proiecte de interes major pentru cetățeni.

Cel care dorește să ajungă cu orice preț la conducerea Pașcaniului, ori nu cunoaște legea ori o ignoră, ambele situații fiind foarte grave. Domnul Marius Pintilie ignoră sau nu cunoaște etapele administrative care trebuie îndeplinite în demersurile de inițiere și aprobare a unui proiect de hotărâre. Cu îngrijorare constatăm ca Marius Pintilie face apel la practici folosite de fostul său coleg de partid, fostul primar Grigore Crăciunescu, condamnat la închisoare cu suspendare chiar pentru încălcarea legii.

  

Concret: Marius Pintilie susține că proiectul privind Metodologia de repartizare și facturare ar fi putut să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul Local.

În realitate: Conform legii proiectul poate fi discutat în Consiliul Local după 30 de zile lucrătoare de la supunerea lui în dezbatere publică. Din 13 aprilie, de când a fost publicat proiectul pe site-ul Primăriei şi până pe data de 24 mai când a fost publicată Ordinea de zi a şedinţei programate pe 30 mai, au trecut doar 28 zile lucrătoare.

Concret: Marius Pintilie dorește înființarea Direcției de Asistență Socială, serviciu cu personalitate juridică în subordinea Consiliului Local.

În realitate: Conform Legii 215/2001 inițierea unui proiect privind organizarea, statul de funcții și numărul de personal al aparatului de specialitate revin în exclusivitate primarului, cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Concret: Marius Pintilie dorește constituirea unei Comisii de identificare a unei locații în vederea înființării unui obor.

În realitate: Locația pentru înființarea unui obor este deja aprobată prin HCL nr. 102/23.12.2002 și prin Hotărârea de Guvern nr 48/2007 privind atestarea domeniului public al județului Iași.

Organizația PSD Pașcani semnalează pe acestă cale intențiile nelegale ale consilierului în cauză și îl invită la o lectură atentă și aprofundată a legii pentru ca cetățenii  să nu fie afectați de abuzuri și amatorism în deciziile Consiliului Local.

Facem apel la pășcănenii de bună credință să nu se lase păcăliți de intervențiile populiste ale candidatului PNL, Marius Pintilie, nici de ințiativele sale acum în plină campanie electorală. Dacă într-adevăr a dorit binele pășcănenilor a avut timp patru ani de zile să vină cu astfel de proiecte în calitate de consilier local, dar nu a facut-o pentru că nu are soluții concrete. Sunt doar acțiuni electorale!” se arată în comunicatul de presă.

Related posts

Prima zi de preşedinte a lui Klaus Iohannis: „Nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”

Redacția

Biroul Parlamentar al deputatului Sorin Năcuță a fost inaugurat sâmbătă (VIDEO)

Răzvan Grecu

Alegeri parlamentare 2020: Cum vor putea vota cetăţenii aflaţi în izolare sau carantină

Redacția
Încarcă...