RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Mihai Șora, punctul pe i: „Excluderea lui Dănileț, semn că vin vremuri grele pentru oamenii ce nu pot fi cumpărați de Felix și camarila lui, de clica securiștilor penali care nenorocesc această țară”

Filosoful Mihai Sora considera ca excluderea lui Cristi Danilet din magistratura, de catre majoritatea rosie din CSM, este inca un semn ca „tentaculele mafiei s-au instalat in Justitie si-i elimina acum pe cei ce li se opun ori le scot la iveala”.

„Calusul in gura si cizma pe grumaz: excluderea din magistratura a judecatorului Cristi Danilet este inca un semn ca Romania a fost confiscata, iar tentaculele mafiei s-au instalat in Justitie si-i elimina acum pe cei ce li se opun ori le scot la iveala. Ar fi o naivitate sa credem ca abuzul acesta priveste doar un caz particular si ca se vor opri aici. Vin vremuri grele pentru magistratii cinstiti, pentru oamenii ce nu pot fi cumparati de Felix si camarila lui, de clica securistilor penali care nenorocesc aceasta tara”, a scris Mihai Sora pe Facebook.

Judecatorul Cristi Danilet a anuntat, luni seara, ca va face recurs in cazul deciziei sectiei de judecatori a CSM prin care a fost exclus din magistratura.

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratura de catre CSM pentru doua filmulete publicate anul trecut pe TikTok: intr-unul tai gardul, in celalalalt curat o piscina. Nu am facut atunci nicio afirmatie in legatura cu justitia si imaginile nu au legatura cu profesia. Este fix viata prea privata pentru care nu inteleg sa dau socoteala nimanui.

  

Abaterea retinuta este ‘conduita prin care se aduce atingere imaginii justitiei’. Solutia s-a luat cu majoritate de voturi, caci unii membri CSM au gasit ca sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul in care s-a realizat cercetarea de catre Inspectia Judiciara.

Evident, voi formula recurs la ICCJ si sunt sigur ca se va remedia aceasta solutie”, a reactionat Cristi Danilet pe Facebook.

Sectia pentru judecatori a CSM, dominata de Gruparea Savonea, a decis luni sa il excluda pe judecatorul Cristi Danilet din magistratura. Danilet a fost pedepsit astfel pentru ca si-a exercitat libertatea de exprimare, publicandu-si opiniile pe Facebook.

„Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constand in manifestarile paratului pe retelele de socializare. (…) Aplica domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj, sanctiunea disciplinara constand in ‘excluderea din magistratura’”, a decis CSM in majoritate.

aktual24

Related posts

CCR a decis: Guvernul stabilește data alegerilor

Redacția

Liviu Dragnea nu va fi eliberat din închisoare

Redacția

Partidul Mișcarea Populară are organizație și la Pașcani. Vezi cine este președintele și de când își începe activitatea

Marius Parteni
Încarcă...