RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD i-a aplicat o nouă corecție secretarului Zuzan. Directorul RAGCL propus spre excludere

Tensiunile dintre consilierii PSD apropiați primarului și secretarul Mircea Zuzan sunt și mai vizibile. Dacă luna trecută aceștia au refuzat să aprobe concesiunile unor suprafețe de teren, motivând că sunt cereri și mai vechi care necesită un răspuns, astăzi aceștia nu au aprobat proiectele prin care se dorea modificarea componenței Consiliilor de Admistrație ale societăților din subordinea Consiliului Local.

 

 În cazul RAGCL, Prest Serv Apă SA și Eco Salubritate a fost propus, conform ordonanței 109/2011, ca directorii acestei societăți să nu mai îndeplinească și funcția de președinte al Consiliilor de Administrație, ci doar să fie membri. Dacă acest lucru este prevăzut de ordonanța 109, pentru directorul RAGCL Georgeta Sandu era pregătită și excluderea din Consiliul de Administrație.

  

 Consilierul PDL Ioan Ioniță a fost cel care a sesizat acest lucru și l-a adus în atenția consilierilor.”Prin excluderea din Consiliul de Administrație practic modificăm structura aprobată tot de noi. Nu același lucru se întâmplă în cazul celorlalte unități din subordine. Dacă potrivit ordonanței 109/2011 trebuie reorganizate aceste consilii, păi să se facă pentru regii la fel”, a spus Ioniță.

 Ideea a fost împărtășită de consilierii PSD care nu au votat nici unul din proiectele care vizau modificarea Consiliilor de Administrație, fapt ce nu a convenit secretarului Mircea Zuzan. Primarul Dumitru Pantazi a intervenit și a explicat că în perioda următoare se vor rezolva și aceste probleme.

 Dacă proiectele ar fi fost modificate, noii președinți ai consiliilor ar fi putut solicita schimbarea din funcție a directorilor de regii. Vizată este Georgeta Sandu, care deși ocupă funcția în baza unui concurs, prin aplicarea ordonanței 109 poate oricând să fie schimbată din funcție, ea fiind și cea cu care secretarul Primăriei a avut multe neînțelegeri.    

 Directorul RAGCL nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere.  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Opoziţia urează succes administraţiei locale pentru proiectele de modernizare a două şcoli

Ema Roman

Primarul a uitat ce a promis: Cetățenii riscă amenzi usturătoare, dacă nu plătesc ca să scape de țânțari și șobolani

Marius Parteni

Ce nu a făcut firma primarului pentru a da o mână de ajutor celor din lotul AgroComplex, trimis în judecată de procurorii DNA Iași

Marius Parteni
Încarcă...