NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Propunere: Clădire din piața deal transformată în Centru Social. Proiectul va fi discutat săptămâna aceasta

Administraţia Locală intenţionează să deschidă un centru social destinat categoriilor de persoane sau familiilor vulnerabile, de pe raza municipiului. Locaţia este clădirea din zona pieţei deal, fostul sediu al Fundaţiei  “Ştefan Cel Mare şi Sfânt”. Proiectul care prevede schimbarea destinaţiei acestui spaţiu a fost iniţiat de către primarul Dumitru Pantazi şi va fi supus voturilor în plenul şedinţei de la sfârşitul acestei săptămâni.

 

  

“Pe ordinea de zi a şedinţei aferentă lunii noiembrie, se află un proiect de hotărâre care vizează schimbarea destinaţiei unui spaţiu de 317,57 mp, situat pe Strada Eugen Stamate. Este vorba despre fostul sediu al Fundaţiei Ştefan Cel Mare şi Sfânt din Paşcani. Acest spaţiu rămas liber în sediul administrativ al pieţei agroalimentare din zona deal va primi altă destinaţie, asta dacă va fi aprobat proiectul de hotărâre. El va deveni un sediu destinat unor servicii sociale pentru categorii de persoane sau familii vulnerabile”, ne-a precizat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.

Va fi o locuinţă temporară pe perioada iernii pentru cei fără adăpost dar şi pentru cazuri speciale, cum sunt victimele violenţei domestice.

Dacă proiectul va primi aprobare din partea consilierilor locali, spaţiul respectiv va fi dotat cu mobilier şi îşi va deschide porţile încă din această iarnă. Ulterior, administraţia locală va constitui un regulament şi va decide cu privire la destinaţia finală a centrului.

Advertisements

“Este vorba despre un spaţiu destinat persoanelor fără locuinţă, de pe raza municipiului Paşcani. Poate fi destinat şi victimelor ale violenţei domestice. În sezonul rece, aceştia vor fi cazaţi acolo. Urmează, după aprobarea proiectului, ca spaţiul să fie dotat cu mobilier, paturi şi tot ce mai este necesar pentru o astfel de clădire. Mai apoi se va face şi un regulament de funcţionare şi se va stabili destinaţia finală a centrului”, a mai adăugat Cristian Menegon. 

Advertisements

Menţionăm faptul că investiţia va fi acoperită cu bani din bugetul local. Despre sumele necesare se va discuta în şedinţa de Consiliu Local din data de 27.11.2015.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Jardinierele din centrul municipiului lăsate de izbeliște de Primărie

Oana Cordoneanu

La Pașcani ca în statele bananiere. Asfalt până la vila și firma primarului, gropi și fecale în centru

Redacția

OUG-schimbare ptr transferul la cerere, în perioada suspendării angajărilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site