RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administratorul public semnează oriunde și orice când e vorba de interesul ApaVital

Noi amănunte ies la iveală pe marginea intenției primarului de a înființa o comisie de mediere, care să discute cu reprezentanții ApaVital și ARSACIS despre modul în care se poate rezolva problema redevenței. Directorul economic al Primăriei Pașcani nu a semnat raportul care stă la baza proiectului de hotărâre inițiat în acest sens de edilul local.

 

În locul unde este trecut numele directorului economic apare semnătura administratorului public Gică Zanet. Cum s-a ajuns la această situație nu se știe. Este foarte probabil, însă, ca Angelica Labonțu să nu fi fost de acord cu acest proiect de hotărâre inițiat de primar, din considerentul că există o hotărâre de Consiliu Local și o hotărâre judecătorească definitivă care stabilește modul de încasare a redevenței și nu ar exista motive de mediere.

  

Este vorba despre HCL 88/2015 prin care se prevede că operatorul ieșean de apă-canal trebuie să plătească municipalității o redevență în a cărei valoare minimă este de 1,9 milioane de lei. ApaVital nu a fost de acord, iar ARSACIS a introdus o acțiune în justiție prin care solicita anularea acestei prevederi. Mai mult, au cerut și suspendarea acestei prevederi până la o decizie finală, însă magistrații au respins definitiv solicitarea.

Reamintim că în 2016 judecătorii tribunalului Iași au emis o hotărâre judecătorească, rămasă definitivă, prin care au decis că redevența datorată de ApaVital, din punct de vedere legal, nu poate să fie mai mică de rata împrumutului BEI.

Directorul economic al Primăriei nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a explica de ce nu a semnat acel raport. Conform unor surse neoficiale, Angelica Labonțu nu vrea să fie modificat cuantumul redevenței și nici ca prețul apei să fie majorat.

Cum avizul direcției economice este obligatoriu pentru ca proiectul să fie legal supus dezbaterii aleșilor locali, în dreptul directorului economic apare semnătura administratorului public, Gică Zanet, cel ce are în subordine activitatea acestei direcții.

 

În această situație ne aflăm în fața unui nou abuz săvâșit de șefii administrației locale. 

 

 

Related posts

Legume S.A. rămâne pe pământul municipalității! Judecătorii au respins cererea Primăriei Pașcani de evacuare!

Răzvan Grecu

Managerul Spitalului CF, numit în lipsa unor acte de studii, a fost repus în funcție. Astăzi a revenit la muncă

Marius Parteni

Pașcani: Modificări în programul pentru eliberarea cazierului

Oana Cordoneanu
Încarcă...