RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectul privind acordarea tichetelor cadou de Paște, nu a trecut la vot!

Ședința extraordinară de îndată, convocată astăzi de consilierii PSD și cel din PMP, s-a încheiat cu un final așteptat. Primăria nu va mai acorda tichete cadou, motivele fiind anunțate de reprezentanții executivului.

Social-democrații, prin vocile consilierilor Dumitru Pantazi și Gabriela Nedelcu, au susținut că se impune alocarea acestor tichete cadou, în cuantum de 100 de lei. De ele ar fi urmat să beneficieze categoriile defavorizate și că ele sunt niște ajutoare acordate de foarte mulți ani.

Viceprimarul Cristian Rățoi a subliniat că actuala administrație înțelege să intervină în cazurile sociale, să susțină elevii, dar acum acest lucrur ar fi imposibil de realizat. Tichetele cadou ar trebui date în baza unor anchete sociale, care sunt imposibil de realizat în perioada rămasă până la sărbătorile Pascale, pentru credincioșii ortodocși. La nivelul acestui serviciu, sunt doar 6 angajați  ce ar trebui să facă aceste anchete, lucru imposibil.

Rățoi a mai afirmat că administrația locală a asigurat toate drepturile sociale pentru categoriile ce beneficiază de ele. El a mai susținut că banii ar putea fi folosiți pentru investiții urgente.

Advertisements
Advertisements
  

Marius Pintilie, primarul municipiului, a subliniat și el că în calitate de președinte PNL și prin funcția publică ocupată nu este de acord cu aceste tichete cadou. Argumentul este acela că banii trebuie prioritizați pe investiții.

7 consilieri PSD și Sorin Olariu de la PMP au votat pentru acest proiect, în timp ce 4 de la PNL și 2 de la Pro România s-au abținut.

Related posts

Miercuri, apa va fi întreruptă în Sodomeni și Boșteni

Redacția

Absolvenții pot beneficia lunar de bani din partea statului. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Redacția

De ce se teme primarul Pantazi? Ședința extraordinară de vineri amânată pentru marți, deoarece PSD-ul nu are majoritate!

Răzvan Grecu
Încarcă...