NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Proiectul european de modernizare a Aeroportului Internaţional Iaşi a fost deblocat

La două luni după ce Comisia Europeană a comunicat admisibilitatea cererii de finanţare depuse pentru dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi, conducerea Ministerului Transporturilor a semnat ordinul privind aprobarea depunerii cererilor de rambursare de către Aeroportul Internaţional Iaşi.

 

  

Mă bucur că, în sfârşit, situaţia a fost înţeleasă la nivelul Ministerului Transporturilor şi că singurul document care ne lipsea pentru a putea începe decontarea fondurilor europene a fost semnat. Prin această finanţare europeană, Judeţul Iaşi îşi recuperează banii alocaţi pentru Aeroportul Internaţional Iaşi. Acei bani vor fi utilizaţi, în primul rând, pentru reabilitarea drumurilor judeţene. Aeroportul modernizat nu înseamnă beneficii doar pentru Judeţul Iaşi, ci pentru întreaga Regiune de Nord-Est. Este pasul care va duce la atragerea de investitori, crearea de noi locuri de muncă şi creşterea bunăstării întregii comunităţi. Sper ca prin realizarea acestui proiect şi a schimbărilor benefice care se vor întâmpla în viaţa noastră să renască speranța și încrederea”, a declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Totodată, dl. Marius BODEA, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi, consideră că obţinerea fondurilor europene va face ca aerogara ieşeană să se transforme într-un aeroport regional modern. „Acum se văd primele roade ale muncii noastre de doi ani. Din acest moment, drumul Iaşului va fi deschis către prosperitate. Este cel mai frumos şi mai important proiect pentru Iaşi, pentru că un nou Aeroport, cu pistă nouă, cu un terminal nou şi cu o parcare pentru avioane nouă, înseamnă cu adevărat deschiderea Judeţului Iaşi”, a afirmat dl. Marius BODEA.

 

În luna decembrie a anului trecut Consiliul Județean Iași a depus o cerere de finanţare europeană pentru dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi. Proiectul are o valoare totală de 56,7 milioane euro, obiectivele majore propuse a fi realizate fiind proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru realizarea suprafeţelor de mişcare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri (contract aflat în derulare), extinderea suplimentară a platformei parcare aeronave şi construcţia unui nou terminal de pasageri, de trei ori mai mare decât cel existent.

În luna feburarie a acestui an, proiectul a fost declarat eligibil de către Autoritatea de Management a Programului Operațional Sectorial – Transport (AM POS-T). La sfârşitul lunii mai, AM POS-T a trimis la Bruxelles aplicaţia Aeroportului Internaţional Iaşi. La mai puţin de 24 de ore după ce a fost transmisă de AM POS-T la Bruxelles, Comisia Europeană a comunicat admisibilitatea cererii de finanţare depuse pentru dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Orban: Vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată

Redacția

Euroins nu mai are dreptul să încheie poliţe RCA

Redacția

Finanţarea acordată de instituţia de credit în cadrul programului ‘Noua Casă’ va fi de maximum 119.000 de euro

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site