NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Programul Rabla pentru electrocasnice. Valoarea voucherelor ajunge la 400 lei

Romanii ar putea primi vouchere cu valori intre 200 si 400 de lei daca decid sa isi inlocuiasca un echipament electrocasnic vechi cu unul nou, cu consum redus de energie, in cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, potrivit unui proiect de ordin publicat de Ministerul Mediului.

 

Valoarea voucherelor porneste de la 200 de lei pentru pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++, creste la 300 de lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++, aparate de aer conditionat cu eficienta energetica la racire (A+++/A++) sau pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice cu eficienta energetica A++ si poate ajunge la 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice cu eficienta energetica A+++, se arata intr-un comunicat al ministerului citat.

In cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, finantarea se acorda sub forma de vouchere pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, cu eficienta energetica clasa A++, A+++, din urmatoarele categorii: masini de spalat rufe, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice si aparate de aer conditionat.

„Am ales sa demaram programul cu aceste 3 tipuri de echipamente pentru ca sunt cele mai prezente in casele romanilor, sunt cele mai mari consumatoare de energie si sunt echipamentele de care oamenii se debaraseaza cel mai greu. In functie de interesul manifestat pentru program, acesta va putea fi completat si cu alte tipuri de echipamente”, a declarat vicepremierul Gratiela Gavrilescu, ministru al Mediului.

Potrivit oficialului, acesta este un program 100% nou, prin intermediul caruia autoritatile estimeaza ca se vor inlocui peste 60.000 de echipamente vechi si uzate cu unele noi, cu consum redus de energie.

Pentru a beneficia de finantare, dupa publicarea Ordinului de ministru in Monitorul Oficial, doritorii trebuie sa acceseze aplicatia electronica de pe website-ul Administratiei Fondului pentru Mediu si sa urmeze pasii de inscriere in program, pana la completarea cu succes a acestora.

 articolul integral pe www.bzi.ro

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Programul de audiențe la Primărie al unui consilier local

Marius Parteni

Marcel Vela va scoate mii de angajaţi MAI din birouri pe stradă

Redacția

Primele efecte ale trimiterii în judecată a lotulului „AgroComplex”: secretarul Mircea Zuzan și alți cinci funcționari vor fi suspendați din funcție!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site