RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vremea 6 noiembrie – 4 decembrie 2023. ANM anunță temperaturi de peste 20 grade în ultima lună de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 noiembrie – 4 decembrie 2023. Potrivit specialiștilor, vremea se va menține în continuare caldă pentru aceastã perioadã din an în sudul și în sud-estul țării, unde valorile termice vor trece de 18…20 grade Celsius. Ploile vor mai însemnate cantitativ vest, nord-ves și, în centru, mai ales în zona Carpaţilor Occidentali și în nordul Carpaţilor Orientali.

Meteorologii ANM au emis vineri, 3 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 noiembrie – 4 decembrie 2023.

“Vremea se va menține în continuare caldă pentru aceastã perioadã din an în sud, sud-vest și în sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales în vestul, centrul și nordul țării, unde ploile pot fi mai însemnate cantitativ spre finalul săptămânii viitoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zonele montane şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 22 de grade, cu aproximativ 8…10 grade peste normalul acestui interval în regiunile extracarpatice”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 6 – 13 noiembrie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

  

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 13 – 20 noiembrie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării.

Prognoza meteo 20 – 27 noiembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea 27 noiembrie – 4 decembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.

observator

Related posts

Hotărâre ilegală ce privește patrimoniul, descoperită la Pașcani de către prefectul județului Iași! (DOC)

Răzvan Grecu

Cetăţenii semnalează pericolele din oraş! Trotuarele distruse – supărarea bătrânilor

Ema Roman

Primăria “caută” o firmă mai serioasă pentru mentenanţa semafoarelor

Ema Roman
Încarcă...