NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Procurorii DNA prelungesc măsura controlului judiciar luată împtriva celor cercetaţi în dosarul AgroComplex Lunca

Săptămână grea pentru persoanele cercetate de Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi, în dosarul instrumentat de procurori privind ştergerea datoriei societăţii AgroComplex Lunca Pașcani S.A.. Un număr de 31 de persoane vizate de anchetă au început să se prezinte în faţa anchetatorilor, după ce măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile a expirat.  

 

În această săptămână la sediul instituţiei vor ajunge funcţionarii publici, consilierii locali din anul 2007 şi angajaţii societăţii care a beneficiat de ştergerea datoriei. Cei care au trecut prin biroul procurorului de caz au aflat că măsurile luate în prima fază sunt menţinute. Astfel, toți care vor merge pe la DNA Iaşi în această săptămână vor afla că sunt în continuare cercetaţi sub control judiciar. Ei au conturile blocate, nu pot discuta cu celelalte persoane vizate în acest dosar, iar în cazul unora nu pot părăsi localitatea unde îşi au domiciliul. Sunt şi persoane în acest dosar, care au contestat măsura şi au obţinut dreptul de a se deplasa pe teritoriul ţării.

  

În această situaţie se află parlamentarii Neculai Rățoi și Florin Constantinescu, dar și Vasile Pleşca, Constantin Cojocaru şi Georgeta Sandu, consilieri din legislativul 2004-2008. Toţi trebuie să se prezinte săptămânal la Poliţie şi nu au voie să închidă telefoanele.

De asemenea, primarul Dumitru Pantazi este şi el cercetat sub control judiciar, având interdicţie de a părăsi judeţul. Măsurile luate împotriva edilului local expiră la data de 24 mai, iar după această zi va afla ce au decis procurorii în cazul său.

Prejudiciul calculat de procurorii DNA în acest caz este de 2.045.950 lei. Firma primarului, inculpată și ea în această cauză  penală a disponiblizat într-un cont această sumă, pe care l-au pus la dispoziţia procurorilor. Nu se ştie dacă pentru a fi ridicate măsurile luate în cazul societăţii sale sau pentru toţi cei vizaţi de anchetă.      

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Deputaţii au decis: Gazele nu se mai scumpesc în 2015. Cet-urile vor beneficia până în 2018, de gaze din producţia internă

Redacția

Vot favorabil pentru accesarea fondurilor europene în vederea modernizării unor grădinițe din Târgu Frumos

Marius Parteni

Pantazi acuzat de USR Pașcani că a uitat de solidaritate și mila creștină în Postul Paștelui

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site