RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Printre cele mai slabe sezoane de schi la Rânca, din ultimii 40 de ani / ”A funcționat mai mult pârtia din centrul stațiunii și acolo pentru că au tunuri de zăpadă”

Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, spune că a fost unul din cei mai slabi ani, la Rânca, în privința zăpezii. Din cauza asta a fost anulat și un concurs de schi care devenise o tradiție locală, scrie Gazeta de Sud.

Nu mai sunt speranțe ca în săptămânile care urmează să ningă consistent, astfel încât să poată fi relansat sezonul sporturilor de iarnă în stațiunea montană Rânca.

„A fost printre cele mai slabe sezoane de schi din ultimii 40 de ani. A nins puțin. A funcționat mai mult pârtia din centrul stațiunii și acolo pentru că au tunuri de zăpadă. Acesta a fost norocul și că a mai dat câte o ninsoare din când în când. În rest, foarte slab. Șanse mici să mai vedem ceva consistent.

A fost și motivul pentru care din cauza lipsei zăpezii am anulat acel concurs internațional dedicate salvatorilor montani din România și din străinătate. Nu am avut altă variantă decât să renunțăm la desfășurarea acestui concurs cu rol de pregătire dedicat echipelor de salvatori montani din România și din alte state europene. Aveam nevoie de zăpadă și foarte multe exerciții impuneau existența zăpezii”, a menționat Sab

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Pompierii au salvat un măgăruş căzut într-un canal din orașul Brad

Redacția

Stănescu, sfat către PNL privind creșterea pensiilor: Să nu intrăm pe tărâmul mocirlos al populismului

Redacția

[P] Nevoie de ambalaje moderne pentru catering și street food? Vezi la Snick Ambalaje ofertele

Redacția
Încarcă...