RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

EXCLUSIV SONDAJ Ce cred românii despre intrarea în Schengen? 41% sunt de părere că România va fi admisă/ Corupția din vămi și poliție este motiv de îngrijorare pentru țările membre, spun 56% dintre români/ 46% cred că ar fi corect ca România să intre singură în Schengen, decuplată de Bulgaria / Cine ar trebui să demisioneze în caz de eșec?

41% dintre români cred că România va fi admisă în spațiul Schengen la Consiliul Justiție și Afaceri Interne programat pentru data de 8 decembrie, în timp ce 31% consideră că România nu va fi acceptată iar 2%% nu pot aprecia, se arată într-un sondaj realizat de Avangarde la comanda G4Media.ro. Potrivit sondajului, 23% dintre cei intervievați consideră justificate reținerile exprimate de unele țări ca Olanda sau mai recent Austria, iar 43% cred că nu sunt justificate, 29% nu pot aprecia.

La întrebarea ”Credeți că instituțiile românești (poliția de frontieră, autoritatea vamală, paza de coastă, autoritățile portuare) au capacitatea de a securiza frontiera estică a UE și sunt pregătite sădevină primul și singurul filtru la granița estică a Uniunii?”, 11% au răspuns cu ”cu siguranță da”, 47% ”probabil da”, 15% ”probabil nu” și 7% ”cu siguranță nu”.

Totuși, la întrebarea ”Corupția din aceste instituții ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru țările deja membre ale spațiului Schengen?”, 56% dintre români cred că da, 23% nu iar 17% nu pot aprecia. În plus, 30% dintre cei intervievați sunt de părere că, în cazul în care România nu va fi primită în Schengen, corupția din vămi și poliție este principalul vinovat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

De Constantin şi Elena şi-a făcut cadou o lucrare penală

Redacția

Gestul făcut de Lionel Messi înainte de plecarea de la FC Barcelona

Redacția

Drulă îi răspunde Ministrului Transporturilor: Pentru drumul de mare viteză Craiova – Lugoj termenul pentru studiul de fezabilitate era de 3 ani, nu de 4, cum minte Grindeanu

Redacția
Încarcă...